Šport > Košarka
115 ogledov

Priznanja za Dragića, Dončića in Drobnjaka

Goran Dragić Saša Despot
Goran Dragić (Miami Heat), Luka Dončić (Real Madrid) in Dragiša Drobnjak (Tajfun) so najboljši košarkarji v svojih kategorijah v letu 2015 po izboru Košarkarske zveze Slovenije.

Goran Dragić je nesporno najboljši slovenski košarkar, ki je v letu 2015 iz Phoenixa prestopil v Miami Heat, ga tudi po izostanku Chrisa Bosha skoraj popeljal do končnice, s 16,6 točke in 5,3 podaje pa napovedal podpis največje pogodbe v slovenskem športu. Ta mu je pripadla po letih odrekanja, napornega dela in dobrih iger v številnih klubih in državni vrsti, katere nastop je moral letos, prvič v njegovi devetletni članski reprezentančni karieri, zaradi številnih faktorjev odpovedati. Kljub temu je Goran pravi vzor za mlade košarkarje in igralec, ki bo še naprej ključen za junake.

luka dončić real madrid | Avtor: Profimedias Profimedias
Luka Dončić je mladi slovenski up številka 1, ki je v sezoni 2014/15 s 16 leti, 2 mesecema in dvema dnevoma kot najmlajši igralec v zgodovini Reala Madrida nastopil na parketu članskega državnega prvenstva Španije. V tej sezoni je celo reden član dvanajsterice ekipe, ki na tekmo španske lige v povprečju igra petnajst, v evroligi pa dvanajst minut in v tem času veliko pripomore k uspehom madridskega velikana, z lepimi potezami pa polni Youtube kanale. S svojimi igrami dokazuje, da je daleč najboljši košarkar svojega letnika v Evropi in, da ga bo ob še naprej pravem strokovnem delu, razvoju in razumevanju medijev ter javnosti čaka vrhunska kariera.

Sport 18.04.11, TK, liga NLB, Petar Bozic, Vlada Jovanovic, Dragisa Drobnjak, fo | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač
Dragiša Drobnjak je bil eden najpomembnejših košarkarjev pri pohodu Tajfuna na vrh Lige Telemach in osvojitvi superpokala Slovenije 2015. Poleg 10,9 točke in 5,8 skoka, ki jih je v povprečju dosegal v državnem prvenstvu 2014/15, je njegov prispevek k moštvu mentorska vloga, ki si jo je prislužil z neprecenljivimi izkušnjami in avtoriteto. Drobnjak je tudi v novi sezoni nepogrešljiv član zasedbe Dejana Mihevca, ki bi ga v svoji ekipi z veseljem videl marsikateri trener.

Najboljši trener moške ekipe je  Mihevc (Tajfun), ženske pa Damir Grgić (Athlete Celje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.