Šport > Košarka
41 ogledov

Prostovoljec Milko že zavihal rokave za Eurobasket

Milič Eurobasket EP v košarki prostovoljec ambasador Youtube
Prvi prostovoljec prihajajočega evropskega prvenstva v košarki, ki ga bo prvič v samostojni zgodovini leta 2013 gostila Slovenija, je v sredo postal nekdanji košarkar Marko Milič. Popularni "Milko" bo opravljal nalogo ambasadorja prostovoljcev

"Igral sem na šestih evropskih in enem svetovnem prvenstvu s slovensko reprezentanco in spomnim se, da so bili pika na i vedno ljudje, ki so delali tam. Vedno so bili najmanj obremenjeni in v zelo veliko pomoč, poleg tega pa so znali povedati tudi marsikatero anekdoto. Zato rade volje pomagam na tem pomembnem področju za EuroBasket 2013," je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije (www.kzs.si) povedal nekdanji slovenski reprezentant, ki je dres z državnim grbom oblekel na 59 tekmah, s čimer je na osmem mestu večne lestvice ter 605 točk (6. mesto).

"Biti prostovoljec je zelo odgovorno delo, saj s tem pristno predstavljaš svojo državo tujcem. Pomembno je, da vsi vidijo, da se na prostovoljce lahko zanesejo in, da imajo smisel za humor, s čimer lahko dokažemo, da Slovenci nismo tako zadrgnjen narod, kot morda nekateri tujci mislijo," je še povedal Milič, ki se rad spomni kakšne anekdote z minulih prvenstev:

"Prostovoljci tudi kažejo pot do garderob in včasih so nam na kakšni tekmi  pokazali daljšo. So mislili, da se bomo utrudili, če bomo naredili tistih nekaj metrov več. Na koncu smo se tako ali tako smejali zaradi tega."

Pred oktobrskim Eurobasketom je nekdanji član Uniona Olimpije, Philadelphie 76'ers, Phoenix Suns, Real Madrida, Scavolinija in Cremone dejal, da bomo učinke velikega tekmovanja spoznali šele leta po prireditvi.

Prijave od januarja dalje

"To je večji dogodek, kot si mi sploh predstavljamo. Verjetno bomo šele po prvenstvu, zaradi katerega se bodo mlajše generacije navdušile za košarko, videli kaj vse bo prineslo Sloveniji. V reprezentanci imamo same pozitivne košarkarje in tudi zato je to lahko velika stvar," je dejal Milič.

Vsi zainteresirani za prostovoljstvo na Eurobasketu 2013, se boste lahko od januarja 2013 naprej prijavili prek posebne prijavnice, ki bo na voljo na uradni spletni strani prvenstva www.eurobasket2013.org, za dodatne informacije pa se lahko z elektronskim sporočilom obrnete na volunteers@eurobasket2013.org.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 09:19 02.december 2012.

    Ne me basat!!!MILIĆ DELAL BREZPLAČNO?!?To pa je štos leta..Samo še Jankovićev Jurček mu mora prit pomagat, pa bo ekipa popolna!!!!