Šport > Košarka
12 ogledov

Proti Nemcem za Peking

GoranDragicMain Žurnal24 main
V soboto naši košarkarji po bolečem porazu z Grčijo nadaljujejo boj ne evropskem prvenstvu.

Ljubitelji košarke še dolgo ne bodo pozabili tragičnega poraza proti Grčiji v četrtfinalu evropskega prvenstva v Madridu, toda slovenske košarkarje že danes ob 16.30 čaka nova tekma. Z Nemčijo, katero so v drugem delu v dvorani Telefonica Arena premagali s tridesetimi točkami razlike (77:47), se bodo varovanci selektorja Aleša Pipana udarili za razvrstitev od petega do osmega mesta.

Pomembne predvsem OI
Neverjeten poraz z Grčijo (62:63), potem ko Slovenija v zadnjih dveh minutah in 40 sekundah ni uspela zadržati dvanajst točk prednosti, morajo naši košarkarji čim prej pozabiti in vse misli usmeriti v boj z Nemčijo. Letošnje evropsko prvenstvo je, tako kot ostala celinska tekmovanja in lansko svetovno prvenstvo, izjemnega pomena tudi zato, ker gre se je prek njega mogoče kvalificirati na olimpijske igre, ki jih bo avgusta prihodnje leto gostil Peking. Tja se je kot svetovni prvak že uvrstila španska izbrana vrsta, poleg nje pa so si vstopnico na celinskih prvenstvih zagotovile reprezentance Kitajske (gostiteljica OI), Angola (afriški prvak), ZDA, Agrentina (finalista prvenstva obeh Amerik), Iran (predstavnik Azije) in Avstralija (predstavnik Oceanije). Stara celina bo dala še najmanj dva predstavnika (najboljši ekipi z EP neupoštevajoč Španijo), za zadnja tri prosta mesta na olimpijskem turnirju pa se bo v sredini julija 2008 udarilo ducat moštev s celega sveta.

Slovenska reprezentanca bo na parket dvorane Palacio de Deportes v Madridu stopila sedemnajst ur po tekmi z Grčijo, medtem ko so imeli Nemci dva dni počitka po četrtfinalnem porazu s Španijo.

Zgodovina

Slovenija in Nemčija sta se dosedaj srečali šestkrat, prvič že deljnega leta 1992 na OI, štirikrat pa je slavila naša reprezentanca. Nemce smo po Barceloni premagali še dvakrat leta 1999 v kvalifikacijah za EP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.