Šport > Košarka
44 ogledov

Proti Špancem nimate veliko možnosti

Sasu Salin prodira mimo Vladimerja Boise EPA
"Ne verjamem, da bo Slovenija lahko premagala Španijo. Ta je res izjemno močna. A iz srca želim, da bi Slovenija prišla v polfinale," je po tekmi med Slovenijo in Finsko razlagal reprezentant slednje Teemu Rannikko.

Nekdanji čan Olimpije je bil po dvoboju s Slovenci zelo razočaran. "Tako pač je. Vedno si na dnu, ko končaš tekmovanje, a je obstajala možnost, da narediš še korak naprej. Smo pa vseeno lahko ponosni na svoj dosežek," je dejal finski organizator igre, ki Sloveniji ne prepisuje veliko možnosti v četrtfinalu: "Čaka vas izjemno težek tekmec. Do zdaj je Španija pokazala izjemno igro. Na papirju vse govori o prednosti Špancev. A zakaj ne? Tudi mi smo bili blizu presenečenja proti Sloveniji, zakaj se ne bi enako zgodilo s Slovenijo proti Španiji. Vsekakor bodo Slovenci igrali s precej manj pritiska."

S tem se strinja tud Mirza Begić, ki je bil proti Fincem spet eden boljših na parketu. "Vedno je boljša ekipa pod večjim pritiskom. Če želimo imeti možnost za zmago, ne smemo igrati tako kot do zdaj. Drugače se bomo osramotili. Zoperstaviti se jim moramo z agresivnostjo, ne smemo se jih bati. Verjeti moramo vase. Upam, da se bomo proti Špancem dvignili. Če se ne bomo ... saj veste kaj potem sledi (smeh)," je dejal slovenski center, ki je še enkrat pokomentiral tudi dvoboj s Finsko: "Še vedno nismo odpravili vseh napak. Če pogledate seznam imen v obeh ekipah, potem bi jih morali premagati za 20 točk. A vseeno smo se mučili. Menim, da imamo težave predvsem v glavi, manj pa fizične ali taktične, saj smo zelo dobro pripravljeni. Proti Špancem bo psihično veliko lažje."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 08:58 14.september 2011.

    Gremo fantje, premagajmo Špance! ;)Navijači, vi pa napovejte izid današnje tekme in zadenite 40€: http://www.facebook.com/KosarkaManija !