Šport > Košarka
18 ogledov

Proti Srbom spet usodna končnica

Košarkarji in navijači si vsekakor želijo domačega prvenstva. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca je turnir Akropolis v Atenah odprla s porazom. Še drugič v nekaj dneh je bila boljša reprezentanca Srbije (81:82). Slovenija ob polčasu vodila za 13, tekmo izgubila v zadnji minuti!

Košarkarji Srbije postajajo za Slovenijo prave "črne mačke". Potem ko so varovanci Memija Bečirovića proti njim prepričljivo klonili na tekmi pokala Adecco, so na otvoritvi turnirja Akropolis v Atenah Slovenci pokazali povsem drug obraz. Ob polčasu so z 21 točkami Gorana Dragića vodili celo za 13 točk, a so se Srbi (še enkrat več) v nadaljevanju vrnili v igro in na koncu slavili v napeti končnici. Primož Brezec je zgrešil v zadnjem napadu na tekmi. Dragić je bil s 27 točkami na koncu prvi strelec srečanja, pri Srbih pa je bil največkrat natančen Novica Veličković (27).

Želel sem si te zmage. Vseeno me veseli, da napredujemo in dvigujemo igro.
Memi Bečirović

Tokrat za Slovenijo nista igrala Samo Udrih, ki si je na zadnjem treningu lažje zvil gleženj, ter Sani Bečirović, ki zaradi poškodbe rame trenira po posebnem programu. Slovenija je odlično odigrala prvi polčas, imela sredi druge četrtine že 14 točk naskoka (42:28), v drugem delu pa so Srbi stopili na plin in poskrbeli za dramatično končnico. Izid so izenačili v 35. minuti (68:68), vse do sklepnih sekund pa so bili v ospredju Slovenci. Šele z dvema prostima metoma Veličkovića je Srbija štiri sekunde pred koncem povedla z 82:81. Po minuti odmora je Boštjan Nachbar žogo s sredine poslal v igro, pod košem lepo našel Brezca, ki pa je v zadnji sekundi zgrešil povsem enostavno polaganje.

Slovenija je tako v trinajsti pripravljalni tekmi doživela osmi poraz. Po dvakrat je izgubila s Srbijo in Španijo, po enkrat pa z Makedonijo, Avstralijo, Litvo in Novo Zelandijo. Premagala je Makedonijo, Iran, Kitajsko, Avstralijo ter Rusijo.

V sredo bodo slovenski košarkarji ob 20.45 igrali z Grčijo, niz pripravljalnih tekem pred SP pa bodo sklenili v četrtek proti Kanadi (18.00).

Izjavi po tekmi:

Memi Bečirović, selektor Slovenije:
"Odigrali smo dobro tekmo in bili ves čas boljši. Sodniški kriterij nas je nekoliko vrgel iz tira in na koncu so zmago srečno slavili Srbi, čeprav mislim, da smo si jo zaslužili mi. Želel sem si te zmage. Vseeno me veseli, da napredujemo in dvigujemo igro."

Goran Dragić:
"To je bila odlična tekma, dobro smo igrali 35 minut, v katerih smo si priigrali prednost, potem prehitro prišli v bonus, Srbi pa so izkoristili naše napake in se približali s prostimi meti. V določenih trenutkih nismo znali zaključiti akcije, imeli pa smo tudi zadnji napad za zmago, a ga žal nismo realizirali. Mislim, da se pozna napredek v igri, saj smo odigrali res dobro."

Turnir Akropolis, Atene, prvi dan:

Srbija : Slovenija 82:81 (21:27, 17:24, 23:14, 21:16)
Veličković 21 točk, Krstić 17; G. Dragić 27, Nachbar in Brezec 11 

Grčija : Kanada 123:49 (27:6, 31:14, 25:12, 40:17)
Schortsanitis 24, Vasileiadis 14; Shepher 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.