Šport > Košarka
15 ogledov

Prva zmaga Bojevnikom

LeBron James EPA
V finalu severnoameriške košarkarske lige NBA so prvo tekmo dobili košarkarji ekipe Golden State Warriors. Najboljši igralec tekme pa je bil glavni zvezdnik Cleveland Cavaliers LeBron James s 44 točkami.

Prvo tekmo finala severnoameriške košarkarske lige NBA sta ekipi Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers odigrali v razprodanem stadionu v Oaklandu. Pred 19.596 gledalci, večina navijačev domačih Bojevnikov, tudi 44 točk LeBrona James ni moralo spremeniti končnega izida v prid domačih 108:100 po podaljških.

Trenutni najbolj koristni igralec NBA in prvi zvezdnik Bojevnikov Stephen Curry je dosegel 26 točk, osem podaj in štiri skoke in tako skoraj dvajset točk zaostal za Jamesom, ki je dosegel nov osebni rekord točk v končnici NBA. V zadnjih trenutkih regularnega časa tekme pa je zatajil tudi James in ni uspel zadeti trojke za zmago.

"Vedel sem kako bo igral. Levo, korak nazaj, in jaz sem ostal čisto ob njem," je po tekmi povedal 31-letni Andre Iguodala, ki je zaustavil Jamesa. Po tekmi je Iguodala pohvalil tudi trener Bojevnikov Stephen Kerr: "Veliko zaslug za našo zmago je imel Iguodala, ki je eden najpametnejših obrambnih igralcev. Čeprav je James dosegel 44 točk, je Andre v obrambi opravil dobro delo."

Za Cleveland Cavaliers pa je po porazu čakala naslednja negativna novica: po tekmi se je namreč nad bolečinami v kolenu pritoževal Kyrie Irving, ki je že prej izpustil dve finalni tekmi vzhodne konference. S 23 točkami je bil drugi najboljši strelec ekipe iz Clevelanda.

"Če Kyrie, ki je iz garderobe prišel na berglah, ne bo več mogel igrati, bo to hud udarec za našo ekipo. Toda to ne bi smel biti razlog, da se predamo. Zdaj bomo morali še bolj stisniti zobe in igrati tudi zanj. Škoda, da nocoj nismo izkoristili svoje priložnosti, bili smo blizu zmage," je po tekmi dejal James.

Naslednja tekma finala končnice NBA bo v noči na ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.