Šport > Košarka
305 ogledov

Prvak odločen po treh tekmah

Yogi Ferrell twitter Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija s 3:0 do devetnajstega naslova državnega prvaka.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tretji tekmi finala lige Nova KBM premagali Helios Suns s 101:81 (27:13, 56:36, 81:63). Ljubljančani so finalno serijo dobili s 3:0 in še devetnajstič postali državni prvaki. Za zmaje je to drugi zaporedni naslov v ligi Nova KBM in hkrati tretji v domačih tekmovanjih v tej sezoni. Septembra lani so osvojili superpokal, februarja pa tudi pokal Spar.

Olimpija je enajstič v sedemindvajsetih finalih serijo zaključila po najhitrejši poti, s 3:0. Enako je bilo tudi lani proti Krki. Helios Suns je petič igral v finalu DP in ostaja pri dveh naslovih. Leta 2007 je v finalu s 3:2 premagal prav Olimpijo, 2016 pa je bil boljši od Zlatoroga.

Naziv za najkoristnejšega igralca finala (MVP) je prejel Alen Omić, ki je bil na vseh treh tekmah najbolje ocenjeni igralec Cedevite Olimpije. Prvo je končal s statističnim indeksom 26, drugi s 25, na tretji tekmi pa je s 16 točkami in 14 skoki prišel do številke 33.

Če so bili Domžalčani na prvih dveh tekmah kolikor toliko enakovreden tekmec, so favorizirani Ljubljančani tokrat pokazali, da se jim mudi zaključiti sezono in čim prej začeti počitnice. Zmago so si praktično zagotovili že v prvih dvajsetih minutah, ki so jih dobili s 56:36.

V nadaljevanju sta trenerja priložnost ponudila večini igralcev na klopi, Helios Suns pa je v zaključku tekme izkoristil padec v igri gostov ter se za krajši čas približal na enajst točk zaostanka (90:79).

Pri Cedeviti Olimpiji je največ točk zbral Yogi Ferrell (20 točk, trojke 3:6), 18 pa jih je dodal Zoran Dragić (8 skokov). V vrstah Helios Suns je bil najbolj učinkovit Carlbee Ervin s 23 točkami.

Izjave po tekmi:

Dejan Jakara, trener Helios Suns: "Pred sezono sem prišel v slačilnico in fantom rekel, da moramo igrati v dveh finalih. Izšlo se nam je v pokalu, kjer smo imeli nekaj sreče z žrebom, presenetili smo sami sebe v ligi Aba 2 in osvojili tretje mesto, finale lige Nova KBM pa je bila nagrada za odlično sezono, predvsem pa za naše zveste navijače, ki so nas vseskozi spremljali in spodbujali."

Cedevita Olimpija | Avtor: KZS/alesfevzer.com KZS/alesfevzer.com

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije: "Čeprav smo zmagali s 3:0, serija ni bila lahka. Helios Suns je dobro organizirana ekipa, ki se ni nikoli predala, zato smo morali dati vse od sebe. Razlika v kakovosti nas je pripeljala do naslova. Fantom čestitam za vrhunsko sezono, ki upam, da jo bomo lahko ponovili."

Alen Omić, najkoristnejši igralec finala: "Ta naslov mi veliko pomeni in je lepa spodbuda za prihodnost. Vseskozi smo vedeli, da smo boljši od Helios Suns, vendar ga nismo smeli podcenjevati, saj je zlasti na prvih dveh tekmah naredil vse, da bi nas presenetili. Na koncu smo zasluženo zmagali s 3:0 in odhajamo na zaslužene počitnice."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.