Šport > Košarka
18 ogledov

Prvaki začeli zmagovito, Dallas mučil San Antonio

Bosh Walker Miami Heat Charlotte Bobcats liga NBA EPA
Košarkarji Miami Heat so obrambo naslova v ligi NBA začeli z uvodno zmago v končnici proti Charlotte Bobcats (99:88). Washington Wizards v gosteh presenetili Chicago Bulls, Dallas Mavericks namučili San Antonio Spurs, drama v Houstonu.

V ligi NBA so odigrali vse prve tekme prvega kroga končnice. Med zadnjimi so se do uvodne zmage prebili prvaki Miami Heat, ki so po zaslugi LeBrona Jamesa in Dwyana Wada premagali Charlotte Bobcats. Za presenečenje večera so poskrbeli košarkarji Washington Wizards, ki so v gosteh ugnali Chicago Bulls.

James in Wade sta skupaj dosegla 50 točk oziroma več kot polovico vseh košev Miamija. James je zadel štiri od skupno enajstih trojk Miamija, ki naskakuje tretji zaporedni naslov v ligi, kar je nazadnje uspelo Los Angeles Lakers med letoma 2000 in 2002. Wade je dodal 23 točk. Z zmago je Miami prekinil niz treh porazov ob koncu rednega dela, ki so bili posledica odločitve trenerja Erica Spooelstre, da odpočije Jamesa in Chrisa Bosha.

Občutek vara

"Imel sem občutek, kot da dva tedna nisem imel žoge v rokah. A bil je le en teden," je dejal James, ki je iz igre metal 18:32. Medtem, ko je končnica za Miami domače področje, se je Washington vanjo prebil šele prvič po letu 2008. Na krilih Neneja, ki je dosegel 24 točk in bil nerešljiva uganka za enega najboljših obrambnih igralce lige Joakima Noaha, je v Chicagu slavil s 102:93. Neneju sta bila v veliko pomoč Trevor Ariza, ki je zbral 18 točk, in John Wall s šestnajstimi. Washington je zadnjo četrtino dobil s 30:18.

Nepričakovane težave so imeli tudi igralci San Antonio Spurs, najboljše moštvo v rednem delu (62-20). Šele v zadnjih minutah so strli odpor Dallas Mavericks in zmagali z 90:85. Ključna igralca sta bila Tony Parker (21 točk, 4 skoke, 6 podaj) in Tim Duncan (27 točk, 7 skokov), ki sta bila natančna predvsem v sklepnih minutah, ko so Spurs naredili delni izid 15:2.

Drama v Houstonu

Najbolj izenačena je bila tekma med Houston Rockets in Portland Trail Blazers. Končala se je šele po podaljšku, slavili pa so gostje, ki so imeli v svojih vrstah izredno razpoloženega LaMarcusa Aldridga, ki je dosegel 46 točk, kar je klubski rekord v končnicah. Ob njem je 31 točk zbral še Damian Lillard, vključno s prostima metoma v zaključku podaljška, ki sta odločila zmagovalca.

V ponedeljek sta v ligi NBA na sporedu le dve tekmi; Memphis Grizzlies bo z Benom Udrihom še drugič gostoval pri Oklahoma City Thunder in se skušal izogniti zaostanku 0:2, Los Angeles Clippers, ki so presenetljivo izgubili uvodno preizkušnjo z Golden State Warriors, pa se želijo vrniti v zmagovalne tirnice.

Liga NBA, končnica, rezultati:

Vzhodna konferenca

Miami Heat : Charlotte Bobcats 99:88 /1:0/
Chicago Bulls : Washington Wizards 93:102 /0:1/

Zahodna konferenca

San Antonio Spurs : Dallas Mavericks 90:85 /1:0/
Houston Rockets : Portland Trail Blazers 120:122* /0:1/
* – po podaljšku

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.