Šport > Košarka
76 ogledov

Prvi poraz mladih Slovenk

Althea Gwashavanhu Fiba Europe
Slovenska ženska reprezentanca do 18 let je v prvem krogu drugega dela evropskega prvenstva v Celju doživela prvi poraz. Čehinje so bile boljše z 62:58.

Glavni razlogi, da je slovenska vrsta celjski parket zapustila sklonjenih glav, so bili nerazpoloženost pri metu z razdalje, prelahko izgubljene žoge in slabo zapiranje prostora pod lastnim obročem. Predvsem pri slednjem glavni trener Damir Grgić tokrat ni imel velike izbire, saj je bil njegov izbor visokih igralk precej omejen.

Slovenija je srečanje začela brez Neže Murn, ki je nastope na tekmovanju zaradi poškodbe kolena bržkone že zaključila (predvidoma v torek bodo znani rezultati podrobnih preiskav), po slabih treh minutah pa je po naletu tekmice na klopi z bolečinami v ramenu obsedela še Zala Lešek. Čehinje so te težave znale izkoristiti in sredi devete minute povedle z 21:11. Slovenska dekleta se pred znova lepo zapolnjenimi tribunami dvorane Golovec niso predala. Z vztrajnostjo so počasi topile zaostanek, s prostima metoma Annamarie Prezelj pa na začetku druge četrtine ujele priključek (24:23). Ob tem so s consko obrambo dodobra ohromile češki napad, kar pa ni bilo dovolj za pobeg.

Čehinje so se drugič nevarno oddaljile v 26. minuti. Z dobrim skokom v napadu - na tekmi so jih zbrale kar 20, skupen skok pa izgubile s 45:50 - so povedle s 43:36. Grgić je tedaj hitro reagiral. V igro je poslal Zalo Friškovec in Altheo Gwashavanhu, ki sta krepko poživeli igro. Prav slednja, ki je bila na koncu s 15 točkami (5:5 za dve, prosti meti 5:6) najboljša strelka Slovenije, je v 32. minuti poskrbela za novo veselje na tribunah celjske dvorane.

Slovenija je po njenih šestih zaporednih točkah povedla z 49:48, Prezljeva (11 točk, 0:10 iz igre, prosti meti 11:12) pa je bila nato pet minut pred koncem natančna za 56:54. A temu so še enkrat več sledile minute Čehinj. Te so napravile preobrat, povedle s 60:56, Slovenke pa se nato zavoljo lastnih napak in zgrešenih metov niso več uspele pobrati.

"S soigralkami smo se borile, pustile srce na igrišču, a včasih pride tekma, ko ti stvari, žal, enostavno ne gredo od rok. Celotna ekipa strmi k temu, da se čim prej poberemo in z dvignjenimi glavami podamo naprej. Na naslednjih tekmah moramo dati vse od sebe in pokazati, za kaj smo garale zadnja dva meseca," je dejala Gwashavanhu.

"Čehinje so zasluženo zmagale, tekmo so odigrale bolj čvrsto. Mi v napadu nismo bili razpoloženi. Če dosežeš 58 točk, potem težko pričakuješ zmago proti takšnim nasprotnicam. Vsi ste imeli priložnost videti, za kakšno ekipo gre. Sedaj bo potrebno strniti glave in se spočiti. Poraz ni tragičen, že v torek bomo skušali premagati Nizozemke. Tekma bo zagotovo težka, zato nam bo vsaka pomoč s tribun prišla še kako prav," pa je povedal Grgič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.