Šport > Košarka
21 ogledov

Prvi turnir odplaknil dež

Prvi turnir DP v ulični košarki je prestavljen. (Foto: Drago Perko) Žurnal24 main
Prvi turnir državnega prvenstva v Samsung ulični košarki, ki bi moral biti to soboto, 29. maja, ob 10. uri pred Kolosejem, je zaradi slabe deževne napovedi prestavljen na nedeljo ob isti uri na isti lokaciji.

Prvi turnir državnega prvenstva v Samsung ulični košarki, ki bi moral biti to soboto, 29. maja, ob 10. uri pred Kolosejem, je zaradi slabe deževne napovedi prestavljen na nedeljo ob isti uri na isti lokaciji. Tudi v nedeljo bo turnir odigran le, če bo napoved boljša.

Do 10. julija se bo v štirih slovenskih mestih zvrstilo pet turnirjev, po katerih bodo znani novi državni prvaki. Naslov brani zasedba Ordinathor.com, v vrstah katerega je lani blestel Simon Finžgar.  

V pričakovanju prvega turnirja je nestrpno pričakovanje novih obrazov, ki jih vsako leto znova lahko srečamo na DP v  Samsung ulični košarki. V prvi sezoni je zaigral zdajšnji član Phoenix Suns Goran Dragić, ki se v mladinski konkurenci, v kateri so bili najboljši košarkarji Šentjurja s Sandijem Čebularjem na čelu, ni prebil do finala, medtem ko je zagotovo najbolj zveneče ime med udeleženci minulih sezon Matjaž Smodiš.
 
Član Moskovskega CSKA-ja je na turnirju v Novem mestu, kamor bo tudi letos zavila ulična košarka, nastopil v metanju trojk. Med šampioni, kjer najdemo kopico igralcev prve slovenske lige, se je prek ulične košarke in kasneje Dneva slovenske košarke med zvezde izstrelil Mičo Ilič, zmagovalec tekmovanja v zabijanju tudi na mednarodnem turnirju v Moskvi, ki je v Novem mestu po dvanajstih letih ob zahvali KZS Marku Miliču preskočil avtomobil. V istem letu je kot najmlajši v glavnem delu dneva slovenske košarke nastopil takrat 14-letni Luka Rupnik. Luka je nastopil na košarkarskem poligonu, ki bo tudi letos del spremljevalnega programa, železni repertoar ostajajo tudi Zmajčice.
 
Zato vabljeni ob začetku sedme sezone, ki bo po Koloseju gostovala še v Novem mestu, Hrastniku in Mariboru, na košarkarsko zabavo, ki se bo začela ob 10. uri in bo do večera izluščila zmagovalce uvodnega turnirja letošnje sezone Samsung ulične košarke.

Razpored DP v  Samsung ulični košarki:

17. maj - medijski turnir (Atlantis, Ljubljana)

30. maj - Ljubljana - Kolosej
5. junij - Novo mesto
19. junij - Hrastnik
26. junij - Maribor (Pokal Adecco)
10. julij - Ljubljana - finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.