Šport > Košarka
2398 ogledov

Prvič v zgodovini All-Star vikenda: moški proti ženski, kdo je zmagal?

Stephen Curry in Sabrina Ionescu, tekmovanje v metu trojk Profimedia
Dva najboljša izvajalca metov za tri točke v ligah NBA in WNBA sta si stala nasproti. Kdo je zmagal?

Košarkar Stephen Curry (Golden State Warriors, liga NBA) proti košarkarici Sabrini Ionescu (New York Liberty, liga WNBA). Tekmovanje v metu trojk. Kdo je zmagal? Prvič v zgodovini NBA All-Star vikendov so organizatorji pripravili spopad med moškim in žensko v tekmovanju trojk: nasproti sta si v Indianapolisu stala rekorderka v metu trojk na tekmah zvezd Sabrina Ionescu in Stephen Curry, najboljši metalec trojk v ligi NBA vseh časov. 

1/5
Profimedia

Kako se je končalo? Prva je na parket stopila Sabrina Ionescu, ki je zbrala izkupiček 26 točk, boljšega rezultata so jo stali meti z desne polovice igrišča, kjer ji ni steklo tako kot na levi strani. Sledil je Stephen Curry, ki je zbral 29 točk, kar pomeni, da se je veselil zmage. Oba tekmovalca sta sicer metala iz enake razdalje (NBA-trojka/7,24 metra), čeprav so Ionescujevi sprva ponudili, da bi metala z razdalje, ki velja za ligo WNBA (6,25 metra).

"Če zadevaš, zadevaš, nima veze, ali si fant ali dekle. Mislim, da je pomembno le to, kakšno imaš srce, in da si želiš biti najboljši, kar se le da," je po porazu dejala Sabrina Ionescu. Curry je po zmagi dejal, da je Ionescujeva postavila letvico visoko ter da jo je bilo užitek gledati. 

MacClungu zabijanje, Lillardu metanje trojk

Mac MacClung, 188 centimetrov visoki član razvojne ekipe Osceola Magic, je peti igralec, ki je ubranil naslov v zabijanju. V finalu je premagal Jaylena Browna, košarkarja Bostona, potem ko je pred zabijanjem preskočil 216 centimetrov visokega nekdanjega zvezdnika Shaquilla O'Neala in si prislužil največjo oceno sodnikov.

Kapetan ekipe Milwaukee Bucks Damian Lillard je tako kot lani zmagal v tekmovanju metov za tri točke, v tesnem finalu je premagal Karl-Anthonyja Townsa in Traeja Younga. Zadel je 26 metov, dva več od Younga in Townsa, ter postal pa prvi, ki je ubranil zmago po Jasonu Kaponu leta 2008.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.