Šport > Košarka
20 ogledov

Ptuj: dvorana najkasneje do maja 2013

Štefan Čelan poziva obiskovalce, naj se pripeljejo z javnim prevozom: "Gneča bo Žurnal24 main
Na Ptuju se še niso odrekli gradnji večnamenskega športnega centra, ki naj bi prihodnje leto gostil eno od predtekmovalnih skupin evropskega prvenstva v košarki.

Devet milijonov evrov vreden projekt je odvisen od podpisa pogodbe z državo, medtem ko so na mestni občini že odprli ponudbe za arhitekturno rešitev ter izvedbo gradbenih del. Kot so danes sporočili iz Mestne občine Ptuj, sta na arhitekturni razpis pravočasno prispeli dve ponudbi, obe pa sta bili po mnenju natečajne žirije ustrezni, pri čemer je na obe žirija podala nekaj pripomb.

V petek je razpisna komisija mestne občine odprla še ponudbe za izdelavo vseh vrst projektne dokumentacije in izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del. Tudi na ta razpis sta prispeli dve ponudbi, pri čemer je bila bistveno ugodnejša ponudba hoškega gradbinca Meteorit, ki je dela ocenila na nekaj več kot devet milijonov evrov. Drugi ponudnik – škofjeloški SGP Tehnik – je poslal ponudbo v višini skoraj 18,5 milijona evrov.

Z gradbenimi deli na levem bregu reke Drave znotraj območja Športnega parka Ptuj bi začeli predvidoma maja, rok izvedbe pa je predviden najpozneje do 31. maja 2013. Izvedba projekta pa je zdaj odvisna tudi od tega, ali bo podpisana pogodba z državo, potem ko je bil pred časom sklep o projektu na ministrstvu za šolstvo in stari vladi že potrjen. Po njem bi država za uresničitev omenjene investicije prispevala tretjino sredstev.

"Če bodo res zaustavili vse investicije, potem bomo morali žal od tega projekta odstopiti. Osebno seveda ne verjamem v napovedi o popolni blokadi investicij. Ker pa imamo v hiši samo sklep brez pogodbe, vam ne morem povedati, ali bo temu sledila pogodba. Ob vsem tem so seveda pomembni roki, ki bodo, če pogodba ne bo podpisana do maja letos, zamujeni," je nedavno dejal ptujski župan Štefan Čelan.

Prejšnja vlada je na svoji zadnji seji v četrtek obravnavala tudi evropsko prvenstvo v košarki leta 2013. Seznanila se je z dosedanjimi dejavnostmi resornega ministrstva v zvezi s projekti izgradnje oziroma obnove večnamenskih športnih dvoran. Po njeni oceni sta od investicij za EP realni le športna dvorana Bonifika v Kopru in dvorana Podmežakla na Jesenicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.