Šport > Košarka
33 ogledov

Ptujčani dokončno brez košarkarskega EP

Štefan Čelan poziva obiskovalce, naj se pripeljejo z javnim prevozom: "Gneča bo Žurnal24 main
Mestni svet občine Ptuj je na današnji seji sklenil, da mesto ne bo gostilo enega od predtekmovalnih turnirjev na košarkarskem evropskem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovenija.

Svetniki so ob tem poudarili, da bodo na mestni občini nadaljevali s postopkom pridobivanja gradbenega dovoljenja za večnamensko športno dvorano.

Mestni svet najstarejšega slovenskega mesta se je tako odločil potem, ko se na razpis občine za podelitev koncesije za oskrbo s toplotno in električno energijo v načrtovani večnamenski športni dvorani do predvidenega roka, ki se je iztekel v petek, ni prijavil nihče.

Mestna občina je namreč načrtovala nekaj manj kot dva milijona evrov lastnih sredstev ter 2,5 milijona evrov državnega denarja, preostalih pet milijonov evrov pa so si obetali s sklenitvijo koncesijske pogodbe s podjetjem, ki bi novi športni dvorani 20 let zagotavljal električno in toplotno energijo in bil v zameno za to pripravljen plačati razliko do polne vrednosti projekta.

Kot je po seji povedal ptujski župan Štefan Čelan, se njihovi načrti žal niso uresničili, zato so se mestni svetniki odločili, da se v sedanjih časih in ob vrsti drugih pomembnejših projektov občina ne sme dodatno zadolževati za gradnjo dvorane. "Še danes bomo Košarkarski zvezi Slovenije sporočili, da ni treba čakati na odločitev do konca meseca, saj je že danes jasno, da Ptuj od soorganizacije evropskega prvenstva odstopa," je dejal Čelan.

Župan je ob tem zatrdil, da je bilo s KZS ves čas dogovorjeno, da je bil podpis predpogodb namenjen temu, da bi od FIBA Europe uspeli pridobiti kandidaturo za Slovenijo, občine pa so bile dolžne od občinskih svetov pridobiti ustrezne sklepe za podpis pogodb. Zapletov z morebitnimi odškodninami ne pričakuje, saj so se na zadnjem srečanju v Ljubljani župani in KZS dogovorili, da v primeru odstopa stroške kotizacije prevzema mesto, ki bo vskočilo namesto njih.

Ptuj doslej po Čelanovih besedah KZS ni plačal še niti enega evra, ob tem pa pravi, da se bo očitno zdaj treba odpovedati tudi 2,5 milijona evrov državnega denarja, ki jim ga je obljubila že prejšnja vlada. Kot je dejal, naj bi se namreč na zadnjem srečanju s predstavniki vlade in KZS dogovorili, da se v primeru odstopa Ptuja, pa tudi Novega mesta, sredstva delijo na novo, saj bo denar potreben za rekonstrukcije obstoječih dvoran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.