Šport > Košarka
64 ogledov

Rajgelj: "Čista Olimpija zanima vse"

Gašper Kolman, Zoran Martič in Gašper Potočnik, prvi trening Olimpije
1/20
Žurnal24 main
Union Olimpija je naposled začela priprave na novo sezono, pa čeprav večinoma s širši javnosti neznanimi košarkarji. Novinarji smo za rokav pocukali direktorja Janeza Rajglja. V galeriji prvi trening zmajev.

Na prvem treningu so po tivolskem parketu tekali številni novi, večinoma manj znani in mladi igralci, za katere še zdaleč ni nujno, da bodo vsi postali zmaji. Vadili so Sašo Ožbolt, Vlatko Ilievski, Klemen Lorbek, Simon Finžgar, Uroš Ninić, Tomasz Nowakowski, Dejan Radojević, Miha Glavaš, Andrej Lebedincev, Davis Bertans, Zoran Vrkić in Stipe Rezić, Damirja Markoto v Ljubljani pričakujejo zvečer.

Kdaj lahko pričakujemo dopolnitev pisane zasedbe, ki je v Tivoliju opravila prvi trening?
Kup igralcev, ki so Olimpiji dostopni, igra po raznih reprezentancah, ki igrajo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Kvalifikacije trajajo do konca avgusta. Če nam bo s temi igralci uspelo podpisati pogodbe, računamo, da bodo v Ljubljani 3. ali 4. septembra. Seveda si želimo, da bi igralce izbirali iz ekip, ki so že na SP in bi bili v njegovem vrhu. Na primer iz španske ali grške.

Je že znan okviren proračun?
Seveda, čim manj.

 

Je posel z Goranom Jagodnikom končan?
Seveda. Dala sva si roki. Prišla bo še formalnost v obliki papirja. Namen je tak, da bi Jagodnik vodil garderobo. Z Juretom Zdovcem sva okrog njega usklajena.

 

Kako je s Sašem Ožboltom in Vladom Ilievskim?
Dejstvo je, da sta pod pogodbo. Nista edina, ki jima dolgujemo. Dolgove bomo reševali v paketu, posameznikov ne bomo obravnavali posebej. Kar zadeva upniška razmerja, bomo nekoč prišli do "finala".

 

Janez Rajgelj, prvi trening Olimpije | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kaj imate konkretno v mislih z oznako "paket"?
Konkreten dogovor. Poskušali ga bomo skleniti naenkrat, čeprav obstaja razlika med upniki. Kako bo plačilo teklo, bo odvisno od zmožnosti Olimpije. Ne obstaja nekdo, ki bo prišel in "toliko" dal. Tudi če investirate v neko banko, sicer za velike obresti, je vprašanje, ali tega denarja ne boste nekoč izgubili.

 

Kako blizu je selitev v Stožice?
Lahko da že ta teden začnemo trenirati tam.

 

Kakšna je odzivnost podjetij, potencialnih pokroviteljev?
Presenetljivo pozitivna. Čista Olimpija zanima vsakogar, nečista, umazana pa nikogar. Tako je tudi prav. Ljudi, ki so pripravljeni pomagati, zanima samo dogajanje za naprej. Na žalost pa bomo morali reševati tudi, kar je bilo v preteklosti. Določeni akterji, upniki lahko povzročijo konec Olimpije. Če bodo svoj prav iskali do skrajnih meja, se cilj drugačne Olimpije odmika. Tukaj ni več stvar dobre volje, ampak njihova odločitev – če bodo iz pogodbe zahtevali vse. Sledi stečaj, bankrot. Poravnave, ki jih bomo sklepali, bodo korektne. Nekaterim smo to že nakazali. Veste, kje sta naša ekonomija in socialni položaj.

 

Kdaj bo skupščina kluba?
Upam, da čim prej, ker potrebujemo zakonitega predstavnika.

 

Kako je z vprašanjem nekdanjih pomočnikov, ki imajo pogodbo?
Z njimi je enako kot z drugimi upniki. Ponudili smo jim prekinitev pogodbe. Nismo v stanju, da bi lahko prekinjali pogodbe, iz katerih bi sledile prevelike obveznosti. Verjamem, da so moji predhodniki delovali v dobri veri, ampak obstaja pregovor, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni. Upam, da se to v Olimpiji ne bo zgodilo. Osebnih zamer ne gojim do nikogar. Stanje bo treba reševati postopoma, vendar ne bo šlo zlahka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.