Šport > Košarka
28 ogledov

Rajgelj: "Iskali bomo supertalente!"

"Jure Zdovc ostaja v kombinacijah," je za Žurnal24 zatrdil Rajgelj. Pogodbo s kl Anže Petkovšek
Union Olimpija začenja "z ničle". V klubu sta od izkušenih ostala le še Vlado Ilievski in Sašo Ožbolt, ki lahko klub kadarkoli zapustita. Nov trener še ni izbran. "Nihče ni izključen," pravi Janez Rajgelj.
Za trenerja nisem zožil seznama kandidatov, saj bo trenerja izbral in potrdil upravni odbor.
Janez Rajgelj

Kakšen je položaj v klubu? Imate ogledano že kakšno novo trenersko ime?
Nič. V bistvu je vse normalno, kar je sploh lahko normalno v takšnem položaju. Pač delamo, nekako iščemo in smo blizu nekaterih rešitev tudi v strokovnem štabu, posledično se bo tudi z igralci začelo sklepati pogodbe ter organiziralo priprave.

Ste morda že zožili seznam kandidatov za trenerja?
Ne, za trenerja nisem zožil seznama kandidatov, saj ga bo izbral in potrdil upravni odbor.

Kakšen se vam je zdel njihov sestanek v sredo? Je bilo kaj dobrih idej?
Glejte – ideje (smeh). Za te stvari so nekateri zadolženi, med drugim tudi jaz. Dejstvo je, da je glede strokovnega štaba stanje enako, kot sem ga navedel. Jaz lahko dajem le predloge. Ko so bili predlogi dani, sem sam gledal široko. Ozrli smo se po slovenskem prostoru in mislim, da nismo nikogar zgrešili.

Nihče ni izključen, dokler ne bo sprejeta končna odločitev.
Janez Rajgelj

Tujec torej ne pride v poštev?
Hmmm ... Ne, mislim da ne, v tem položaju pa sploh ne. Mogoče bi to bila rešitev, ampak se v tej smeri ne razmišlja.

Ima Jure Zdovc kaj možnosti, da v klubu ostane kot trener?
Normalno! Dejstvo je, da ima pogodbo ...

Torej ni izključen iz kombinacij?
Nihče ni izključen, dokler ne bo sprejeta končna odločitev.

Union Olimpija 2. julij 2010 Rajgelj Moderndorfer | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pred kratkim vas je okrepil tudi nov trener mladinskega pogona Dejan Prokić. Kako komentirate to novo pridobitev?
Hja, pripeljali smo ga, da naredimo korak naprej, predvsem me zanima produkcija igralcev. Da se ne bo narobe slišalo – to ni produkcija krompirja ali česa drugega. Dejstvo je, da bi zelo rad, da se doseže to stanje, ko k Olimpiji pride talent ali supertalent, da bi ga bilo skozi individualno in ekipno delo mogoče toliko usposobiti, da bi bil prehod v člansko ekipo znosen.

Olimpija je lahko močna šele takrat, ko bo mladinski del deloval tako, kot je treba, nov trener tega še ne bo rešil.
Janez Rajgelj

Je v trenutnem mladinskem pogonu že kakšen tak igralec?
Ja, tu je nekaj talentov. Konec koncev se je ta ekipa uvrstila na Final Four v Parizu. Radulovič sicer nima pogodbe, a jo bo zdaj sklepal in upamo, da nam jo bo uspelo skleniti. Potem je tu Morina, letnik '92, Mičić '93, Špan '92. To so ti osnovni, na katerih naj bi gradili. Toda dejstvo je, da bi si želeli pripeljati še kopico drugih z različnih koncev Slovenije in poskušali čimprej kaj narediti. Olimpija je lahko močna šele takrat, ko bo mladinski del deloval tako, kot je treba, nov trener tega še ne bo rešil.

Kako oživiti mladinski pogon?
Priti moramo do tega, da ta pogon pritiče evroligašu, ki sicer ni v stanju kupovati tako kot močnejši klubi – CSKA, Barcelona, Real Madrid ... Teh ekip je kljub vsemu le sedem ali osem. Olimpija bi skorajda morala začeti z neko mass produkcijo. Treba je ustvariti pogoje in šele nato lahko pričakujemo rezultate. Pogoji pa so večplastni. Eno je pripeljati talente, oziroma po možnosti supertalente, drugo je zagotoviti pogoje za delo, tretje pa je, najbolj bistveno, prava stroka. Stroka z nazivom ni dovolj. Tu je treba vložiti ogromno volje, žara in energije. Delovni čas je overtime. Če nam bo vse uspelo narediti, bodo prišli rezultati. Ko sem delal pri Slovanu, smo imeli precej visok izkupiček, a so bili pogoji bistveno slabši. To je ena od skrbi, ki jo moramo urediti čim, čim hitreje. Trener je zgolj korakec.

Stare garde vam je v klubu ostalo bolj malo. Kakšna je situacija z njimi?
Olimpija bo na novo startala, kar je bilo, je bilo. Poskušali bomo sestavljati v nekih okvirih, kdorkoli bo trener Olimpije, bova z njim skupaj sestavila tudi ekipo.

Ste od Ilievskega in Ožbolta dobili kakšne signale, da bi bila pripravljena voditi mlado ekipo in jim pomagati v naslednji sezoni?
Voditi? O tem se še nismo konkretno pogovarjali. Ekipo pa bo na igrišču vodil tisti, ki bo najboljši. Jaz nimam nobenih zavor, kdo je, kakšen je, ne narodnost ne veroizpoved, nič. Mene zanima le pošten odnos na parketu in še prej odnos do dela. Seveda potem upamo, da se bo to kazalo v dobrih igrah in kakšni zmagi.

Greste naslednji teden v Stožice (tekma med Slovenijo in Španijo, op .p.)?
Seveda bom šel! Že zdaj sem bil večkrat ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.