Šport > Košarka
0 ogledov

Rajgelj ne pričakuje sprememb, Hukić jih zahteva

"Morda doživljam vse preveč čustveno, ker imam rad ta klub. Ampak to je sramota. Žurnal24 main
Union Olimpija je na gostovanju v Bologni doživela še peti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih. Je to znak za alarm na potapljajoči se tivolski barki ali realni odraz stanja pri paradnem konju naše košarke?
 
 

Ob taki igri in takem pristopu nekaterih nosilcev igre si ne zaslužimo zmagovati.

Janez Rajgelj

 
Union Olimpija je proti Virtusu na tretjem gostovanju v Evroligi odigrala dober prvi polčas in potem v tretji četrtini vse vrgla skozi okno. Fantje so koncentracijo in željo pozabili v garderobi, na igrišču reagirali povsem v nasprotju s trenerjevimi navodili, odraz tega pa je visok končni poraz, ki je ponovno zatresel tivolske dvore. "S plus 12 priti na minus 21 boli. Ob visokem vodstvu je trener Bečirovč skušal spočiti nekatere nosilce igre, vendar je bilo od tam naprej le še slabše. Točno se je videlo, kdo ne igra obrambe. To ni sporno. Nosilci so odpovedali in rezultat je tu,“ je po tekmi jezen in razočaran razlagal direktor zmajev Janez Rajgelj , ki povratka, ki bi skoraj uspel Olimpiji v zadnji četrtini ni obešal na veliki zvon. "Res smo se vrnili v življenje, vendar, če smo iskreni, bolj na horuk. Ob taki igri in takem pristopu nekaterih nosilcev igre si ne zaslužimo zmagovati.“


Janez Rajgelj: "Poglejmo resnici v oči, danes za poraz niso krivi tujci." © Boštjan Tacol

 
Vse bolj je jasno, da Olimpijin ameriški trojček v obrambni igri premalo sodeluje in daje ekipi. Vendar je Rajgelj v kali zatrl razmišljanja o kadrovskih spremembah v moštvu. "Ne bo se kadrovalo, ker ni denarja. Vsak odpust nekaj stane. Poglejmo resnici v oči, danes za poraz niso krivi tujci,“ je na slabo igro Marka Miliča in Gorana Dragiča pogovor preusmeril prvi tivolski operativec. "Smo v sanacijskem programu, dobro veste, za kakšno pot smo se odločili. S tem, kar imamo, bomo morali igrati naprej. Možne so manjše kadrovske spremembe, velikih pa si ne moremo privoščiti. Tisti, ki so v preteklosti na veliko kadrovali, so to počeli na račun kluba. Jaz na račun kluba ne bom delal minusa,“ je bil odločen Rajgelj.

 
 

Virtus je bil zrel za poraz, vendar glede na to, kako izgledamo v slačilnici, si zmage nismo zaslužili.

Jasmin Hukić

 
Igralci so iz slačilnice dvorane Palamalaguti prihajali poklapani in jezni. Najbolj neposreden je bil Jasmin Hukić , ki kljub šestim trojkam ni mogel ustaviti potopa Olimpije. "Nekaj bo treba storiti. Naj se naredi analiza in preveri, kateri igralci dajejo vse od sebe in kateri preprosto nočejo igrati. Morda doživljam vse preveč čustveno, ker imam rad ta klub. Ampak to je sramota. Tako ne gre več naprej,“ je vidno razburjen razlagal Hukić in opisal vroče-ledene predstave Olimpije, ki se v zadnjem času vse bolj bližajo ledišču. "Preprosto nismo več tista ekipa, ki je igrala na začetku sezone. Takrat nas je krasila prav dobra obramba. Takrat nam je težko kdo dal več kot 70 točk, danes pa jih nam da 90 že kdorkoli. Virtus je bil zrel za poraz, vendar glede na to, kako izgledamo v slačilnici, si zmage nismo zaslužili,“ je bil jasen ostrostrelec zmajev.


V četrtek razpoloženi Miha Zupan ni bil dovolj. © Action Images

 
Kako naprej? Podobno. Olimpijini cilji, če je kdo slučajno pozabil, so bili na začetku sezone jasni: vzeti obe domači lovoriki, se boriti za uvrstitev na zaključni turnir četverice v ligi NLB in skušati presenetiti v Evroligi. Skrbi pa (pre)dolg niz zaporednih porazov in že kar neobstoječa igra v obrambi. Pa tudi vse bolj pogosti namigi, da se ameriška kolonija v Tivoliju nikakor ne vklopi v moštveni duh, ki je bil od nekdaj ključno orožje Olimpije pri tekmovanju z bogatejšimi in večjimi. S tem se bodo morali odgovorni na Celovški 25 v bližnji prihodnosti resno spopasti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.