Šport > Košarka
30 ogledov

Rajgelj novi direktor Uniona Olimpije

Janez Rajgelj, dirketor Union Olimpije. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Iz košarkarskega kluba Union Olimpija so sporočili, da je upravni odbor KK Olimpija Ljubljana za direktorja kluba imenoval Janeza Rajglja. Spregovoril bo v petek ob 13.00. Imel naj bi velike ambicije.
Janez Rajgelj je bil še konec maja na javni tribuni, ki so jo sklicali veterani košarkarskega kluba Union Olimpija, zelo pesimističen o košarkarskem klubu Union Olimpija in ni verjel v njen obstoj.

Iz Uniona Olimpije so še sporočili, da bo to poletje sklicana tudi skupščina kluba, ki bo imenovala predsednika, podpredsednike in člane upravnega odbora, ponudila pa bo tudi odgovore o novih usmeritvah kluba in nadaljevanju sanacije dolgov.

V petek ob 13. uri bo v prostorih Zavoda Tivoli na Celovški 25 v Ljubljani na sporedu tudi kratka novinarska konferenca, kjer bosta prisotna novi direktor kluba Janez Rajgelj in član upravnega odbora KK Olimpija Ljubljana Jani Möderndorfer, ki bosta javnosti ponudila dodatne informacije.

Janeza Rajglja smo uspeli priklicati po telefonu, vendar izjav do petkove tiskovne konference noče dajati.

Ta trenutek Rajgelj prava odločitev za klub
Tiskovni predstavnik Uniona Olimpije Matevž Zupančič nam je v telefonskem pogovoru pojasnil, da je bil upravni odbor mnenja, da je treba nekaj premakniti naprej. "Odločili so se, da je v tem trenutku Rajgelj najboljša odločitev, in odločitev tudi potrdili. To je korak naprej, ki je razbil status quo," pravi Zupančič in dodaja, da je bil Rajgelj edini kandidat: "Bil je edini kandidat. Sicer bo skupščina sklicana, ko bo, takrat bodo tudi vzpostavljeni hierarhija in sponzorstva. Upamo, da bo to čim prej, kdaj, pa ne morem povedati."

Olimpija ima trenutno sklenjeno veljavno pogodbo z naslednjimi igralci: Dušanom Djordjevićem, Edinom Bavčičem, Pawelom Kikowskim, Miloradom Šutolovićem, Sašom Ožboltom, Stipetom Mmodričem, Juretom Laličem, Vladom Ilijevskim in Jako Klobučarjem.

Usoda Zdovca ni znana
Seznam sponzorjev, ki so že v klubu in ki bodo ostali, je znan, pri Olimpiji pa upajo tudi na nove pogodbe. "V podrobnosti ne moremo iti. Računamo, da ima ta zgodba tudi finančno ozadje, drugače ne bi imela smisla," še pravi Zupančič, ki ni znal pojasniti, kaj bo s trenerjem Juretom Zdovcem, ki ima pogodbo s klubom sklenjeno še za leto dni, z ekipo, in tudi tega ne, ali bo imela Olimpija športnega direktorja.

Klub tako kot pred mesecem dni tudi danes še vedno nima denarja za plačevanje položnic elektrike, komunalnih storitev, a motivacije in  upanja očitno ne zmanjka: "Mi, ki delamo v klubu, delamo po svojih najboljših močeh in tako bo delal tudi Rajgelj, vsaj dokler se stvari finančno ne obrnejo na bolje," pravi predstavnik kluba za stike z javnostjo.

Rajgelj ima velike ambicije
"Zakaj se je odločil spet priti v Olimpijo, vam bo povedal na sklicani petkovi tiskovni konferenci, prepričan sem, da zaradi njegove ljubezni do košarke in Olimpije ter njegovih velikih ambicij," pogovor zaključuje Zupančič, ki bo prihodnji teden skupaj z novim direktorjem odpotoval na žreb Evrolige, ki bo v četrtek, 8. julija, ob 11.30 v Barceloni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.