Šport > Košarka
14 ogledov

Rajgelj: "Olimpija v voznem stanju"

Filipovski Jagodnik Rajgelj Union Olimpija Galatasaray Boštjan Tacol
V zadnjem času iz tabora košarkarjev Uniona Olimpije prihajajo zgolj slabe novice. V zadnjih dneh so se od edinega slovenskega evroligaša poslovili Danny Green, Ben Woodside in Ratko Varda, na sredino tekmo 8. kroga proti poljskemu Assecu Prokom pa ne bo odpotoval niti nadomestni kapetan – Hrvat Damir Markota.

Ponedeljkova novinarska konferenca v dvorani Stožice je bila razdeljena na dva dela. Bližnji poljsko-slovenski obračun v Gdansku seveda ni bil v ospredju, bolj ali manj je jasno, da je glede na trenutni kadrovski osip in trenutno formo ljubljanskih košarkarjev že izgubljena. Na Poljsko bo denimo odpotoval tudi Goran Jagodnik, ki seveda ne bo igral, njegova edina naloga bo zapolniti minimalno število desetih igralcev za nastop v Evroligi.

Na novinarski konferenci je bil glavni govornik direktor kluba Janez Rajgelj, ki je na svoj znan način opisal trenutne razmere v edinem slovenskem evroligašu. Po njegovem mnenju je trenutni klubski položaj – kljub eksodusu igralcev in slabih predstavah v evroligi in regionalni ligi ABA – v primerjavi z lansko sezono dober, težave pa so nastale zaradi denarnega zastoja.

"Morate vedeti, da je Union Olimpija v minuli sezoni obstala zgolj po zaslugi pokroviteljev in Mestne občine Ljubljana. Če njih ne bi bilo, potem se danes sploh ne bi pogovarjali. Če primerjam letošnje razmere z lanskimi, potem lahko rečem, da je Union Olimpija v zelo dobrem stanju in 'vozna'," je dejal Rajgelj in dodal: "V zadnjem času nismo prejeli pričakovanih finančnih sredstev, kar so nekateri igralci, ki so očitno prišli v Olimpijo zgolj po zaslužek, izkoristili. V klubu so ostali vsi, ki želijo košarkarsko napredovati. Upam, da bo obstoječi kader skupaj ostal do konca sezone, prepričan pa sem, da bo vzdušje v slačilnici veliko boljše. O nekaterih novih igralcih že razmišljamo, o imenih pa ne bi govoril."

V neugodnem položaju se je znašel tudi trener Sašo Filipovski, ki je priznal, da ga trenutno stanje močno skrbi. "Najbolj pomembno je, da se psihično umirimo po vsem tem dogajanju izven igrišča. Trenutno nam na treningu pomagajo mladinci, da lahko sploh postavimo igro. Strokovni štab in igralci, ki bodo potovali na Poljsko, bomo naredili vse, kar je v naši moči, da odigramo dobro tekmo," je dejal Filipovski, medtem ko je Jaka Blažič dodal: "Odhajamo na evroligaško gostovanje na Poljsko. Smo v težkem položaju, saj smo izgubili kar nekaj pomembnih igralcev. Vsi, ki bomo potovali na Poljsko, bomo dali vse od sebe, da popravimo slab vtis s sobotne tekme proti Širokemu Brijegu."

Tekma osmega kroga skupine D se bo v sredo začela ob 20.45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.