Šport > Košarka
15 ogledov

Rajgelj: "Ostaja grenak priokus"

Goran Jagodnik Žurnal24 main
Unionu Olimpiji je žreb v Barceloni v drugem delu Evrolige namenil same ugledne nasprotnike Maccabi, Barcelono in Lottomatico Romo. Zbrali smo prve odmeve iz tabora zmajev.

Kapetan Uniona Olimpije Goran Jagodnik je žreb s soigralci spremljal v slačilnici, po njem pa za zurnal24.si povedal: "Skupina je izjemno atraktivna. Osebno si Barcelone nisem želel. Možnosti za napredovanje so, vendar pa bo težko. Maccabi in Barcelona sta realno gledano boljši ekipi od nas. Vendar pa so bili pred sezono proti nam prav vsi favoriti. Premagali smo CSKA, Panathianikos in druge velike ekipe, zakaj ne bi zmagovali tudi v drugem delu, še posebej ker imamo najboljše navijače. Škoda je le, da se nismo izognili Barceloni, za vse ostalo mi je bilo vseeno."

Dvorana Stožice bo tako vsaj še trikrat povsem polna. Vstopnice za dvoboje Top 16 bo klub dal v prodajo 10. januarja, v paketih za tri tekme pa jih bo na voljo približno 11.000.

"Veseli nas da se bomo spopadli z velikani evropske košarke, ki pa jim v Stožicah ne bo lahko. Vsaka skupina na tem nivoju je težka, zato se ne obremenjujemo, ampak se veselimo košarkarskih spektaklov, ki bodo sledili. Najprej nas čaka pomemben del lige NLB in trdi treningi, da nadgradimo to, kar smo odlično začeli v letošnji sezoni. Sezona je še dolga," pa po žrebu meni trener zmajev Jure Zdovc.

Premagali smo CSKA, Panathianikos in druge velike ekipe, zakaj ne bi zmagovali tudi v drugem delu, še posebej ker imamo najboljše navijače. Škoda je le, da se nismo izognili Barceloni, za vse ostalo mi je bilo vseeno.
Goran Jagodnik

Direktor Uniona Olimpije Janez Rajgelj, ki je bil navzoč na žrebu v Barceloni, je za spletno stran kluba dejal: "Žreb nam je namenil superatraktivno skupino, nasprotniki so same ugledne ekipe, bivši evropski prvaki. Včasih je veljalo, da velika imena polnijo dvorano, a zdaj lahko rečemo, da jo lahko napolnimo tudi sami, zato ostaja rahel grenak priokus, saj je bilo mogoče dobiti malo bolj premagljive nasprotnike. Maccabi je standardno izjemno močna ekipa, Barcelona gosti zaključni turnir četverice, zato si brez njih ni mogoče predstavljati Final Foura. Skupina je kot rečeno izjemno težka, skupina smrti, a mi bomo naredili vse, da presenetimo nasprotnike in se poskusimo uvrstiti naprej v četrtfinale."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.