Šport > Košarka
26 ogledov

Rajgljev naslednik na poti

Tone Krump že vrsto let deluje v slovenski košarki. Žurnal24 main
Upravni odbor U. Olimpije bo na seji izbral novega direktorja. Kandidata sta Igor Dolenc in Tone Krump. Oba sta svoj program predstavila že v četrtek, trenutno pa bolje kaže drugemu.

Po odhodu direktorja Janeza Rajglja, ki je veliko prispeval k zmanjšanju dolga Olimpije, je bil Igor Dolenc dolgo glavni favorit za njegovega naslednika. Zdajšnji predsednik kluba TCG Mercator je bil v igri za ta položaj že lani, vendar mu pri izboru ni pomagala niti podpora podpredsednika Olimpije Dušana Mitiča. Upravni odbor se je odločil za Rajglja. O tokratnem izboru Dolenc ni izgubljal veliko besed: "O tem bo odločal upravni odbor, drugega nimam za povedati." Nekoliko bolj zgovoren je bil ob omembi glavnih točk njegovega programa: "Zgodilo se ne bo nič posebnega, nič revolucionarnega. Če bom postal direktor, bom deloval v skladu s cilji upravnega odbora in s sprejetimi sklepi na skupščini kluba, ki je bila konec marca. Takoj ob prevzemu funkcije bi bilo treba začeti sestavljati ekipo za naslednjo sezono, precej časa pa bi posvetil tudi mladinskemu pogonu, ki bi vključeval tudi šolo košarke za najmlajše." Ker je Dolenc trenutno zaposlen pri podjetju TCG Unitech, smo ga vprašali, ali bi se ob položaju direktorja pri Olimpiji odrekel dosedanji službi. "Vsekakor. Tu ni nobenega dvoma," je bil kratek in jedrnat naš sogovornik.

 

Tone Krump vs. Igor Dolenc

Tone Krump:
Zdajšnji direktor slovenskih moških košarkarskih reprezentanc je bil v preteklosti košarkar ŽKK Maribor, omenjeni klub pa je pozneje vodil tudi kot trener. Krump je na trenerskem stolčku sedel tudi pri Miklavžu, Bavariji Woltex in Idriji.

Igor Dolenc: Nekdanji košarkar in trener škofjeloškega kluba ter zdajšnji predsednik TCG Mercator. Zaposlen je v podjetju TCG Unitech, ki je tudi sponzor škofjeloškega prvoligaša.

Krump v prednosti
Tudi dosedanji direkor slovenskih moških košarkarskih reprezentanc Tone Krump ima za seboj igralsko in trenersko kariero, o direktorskem položaju pri Olimpiji pa je povedal: "To bi bil zame vsekakor velik izziv. O tem sem zelo veliko razmišljal. Če se ne bi čutil sposobnega za opravljanje direktorskega posla, se ne bi niti prijavil za to funkcijo. V tem trenutku o svojem programu ne bi želel govoriti, ker menim, da je to stvar nadaljnjih dogovorov in pogajanj." Po naših informacijah naj bi imel Krump trenutno celo nekaj več podpore kot njegov tekmec. "Kakšno podporo pravzaprav imam, resnično ne bi videl. Teh informacij nimam, me pa veseli, če me kdo podpira. Najbolj pa bi bil vesel, če bi me vsi člani upravnega odbora enotno podprli," je še povedal Krump. Na Košarkarski zvezi Slovenije želijo počakati na odločitev vodilnih mož Uniona Olimpije, po morebitnem izboru Krumpa pa se bodo šele začeli pogovarjati o njegovem nasledniku.

Naporno delo
V zadnjih treh letih se je na direktorskem stolčku Olimpije zamenjalo že kar nekaj mož. Gregorja Frica je pred dvema letoma nasledil Matjaž Tavčar , po njegovem direktovanju pa je vajeti obubožanega kluba prevzel Rajgelj. Ta si je s svojo neposrednostjo in trdoglavostjo nabral kar nekaj nasprotnikov v upravnem odboru, razhajanja pa so se končala s predčasnim odhodom direktorja. Kdorkoli bo stopil v njegove čevlje, bo imel težko delo, saj se pri Olimpiji vseskozi pojavljajo tudi interesi, ki niso vselej povezani s košarko.

Nocoj bo znan naslednik Janeza Rajglja. © Saša Despot

 
Komentar Šimeta Dmitrovića: Prihaja direktor Tone
Union Olimpija potrebuje direktorja z avtoriteto. Danes ga ne bo dobila. Če pet pred dvanajsto ne pride do preobrata, bo Tone Krump nocoj zmagoslavno sedel v direktorski stolček Uniona Olimpije. Pa je to prava rešitev za evropski klub? Ni. Olimpija je klub s tradicijo. Klub, ki se ne sme igrati z ugledom. Najprej se mora upravni odbor odločiti, kako naprej. Bo direktor eden ali pa bo funkcija deljena na poslovni in športni del? V vsakem primeru klub potrebuje človeka z avtoriteto. Tistega, ki bo užival zaupanje igralcev na eni strani in spoštovanje med pokrovitelji na drugi. Klub potrebuje preverjenega človeka. Krump sicer opravlja funkcijo direktorja reprezentanc, a to ni to. Skrb vzbujajoče je, da pravega človeka za direktorski položaj v tem trenutku ni na vidiku. Še bolj pa vzbuja skrb, da so se v upravnem odboru Janezu Rajglju zahvalili za sodelovanje, ne da bi imeli pripravljeno ustrezno zamenjavo zanj. In naj se Rajglju še tako očita pomanjkanje diplomatskega čuta, (Mimogrede – ste prepričani, da ga Krump premore?), njegovi ukrepi so obrodili sadove. Res pa je, da je vedno govoril brez dlake na jeziku. To pa vam ne ustreza, fantje, kajne?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.