Šport > Košarka
11 ogledov

Rakete še ostajajo v igri

Chandler Parsons Reuters
Ekipa Houston Rockets se je z domačo zmago obdržala v igri, Toronto in San Antonio pa sta prevzela vodstvo v zmagah.

Ekipa Houston Rockets je v severnoameriški hokejski ligi NBA doma premagala Portland Trail Blazers s 108:98 in si priborila šesto tekmo prvega kroga končnice. Portland vodi s 3:2 v zmagah. S tem izidom sta povedli ekipi Toronto Raptors, ki je ugnala Brooklyn Nets s 115:113, in San Antonio Spurs po zmagi z Dallas Mavericks s 109:103.

Dwight Howard je z 22 točkami in 18 skoki skupaj s soigralci poskrbel, da je Houston ostal v igri v izenačenem dvoboju s Portlandom, saj so se tri od štirih tekem končale po podaljšku. Tudi tokrat je že kazalo, da se bo tekma razpletla v dodatnem delu igre, preden je gostiteljem z delnim izidom 8:0 uspelo priti do odločilne prednosti še pred zadnjo minuto. V tem delu se je izkazal James Harden, ki je zgrešil devet od prvih 12 metov, nato pa zadel osem od svojih 17 točk v zadnjih štirih minutah. Jeremy Lin je dodal 21 točk, Chandler Parsons 20, Wesley Matthews pa 27 točk za goste, pri katerih je Damian Lillard nanizal 26 točk, osem skokov in sedem podaj.

Zmagovalec tega dvoboja se bo pomeril z boljšim iz obračuna med San Antoniom in Dallasom. Francoz Tony Parker je kljub težavam z levim gležnjem in noči brez spanca, saj je zaročenka povila njegovega prvega otroka, dosegel 23 točk in bil prvi strelec Spursov, Tiago Splitter (17 točk, 12 skokov) in Tim Duncan (16 točk, 12 skokov), pa sta dosegla dvojna dvojčka. Vince Carter, ki je ob zvoku sirene odločil tretjo tekmo, je bil najboljši strelec tekme s 28 točkami, zadel pa je sedem od devetih metov za tri točke. Nemec Dirk Nowitzki je za goste dodal 26 točk, 14 v zadnji četrtini.

Toronto je vodil že s 26 točkami prednosti, nato pa je trepetal za zmago. Gostje, Joe Johnson je 26 od svojih 43 točk zadel v drugem polčasu, Mirza Teletović pa je dodal 17 točk, so v zadnji četrtini nadigrali gostitelje kar s 44:24. Kljub temu so se Kyle Lowry, ki je dosegel zanj rekordnih 36 točk, DeMar DeRozan (23) in soigralci v dresu Raptors veselili zmage in vodstva v seriji. DeRozan je s prostima metoma šest sekund pred koncem povedel Toronto v vodstvo s 115:112 in odločil srečanje.

Liga NBA, prvi krog končnice:

Toronto Raptors : Brooklyn Nets 115:113 /3:2/

San Antonio Spurs : Dallas Mavericks 109:103 /3:2/

Houston Rockets : Portland Trail Blazers 108:98 /2:3/

// - izid v zmagah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.