Šport > Košarka
2 ogledov

Rannikko v Tivoliju

rannikko_main_petkovsek Žurnal24 main
Vendar le na dopustu. Simpatični organizator igre, glede katerega se ne bomo veliko zmotili, če zapišemo, da je bil v sezonah 2005/06 in 2006/07 najboljši igralec Olimpije, je obiskal Ljubljano.
"Ljubljano obožujem. Ne le jaz, tudi moja žena. Tukaj imava nekaj zelo dobrih prijateljev. Na vašo prestolnico me vežejo tudi lepi košarkarski spomini. Zato sva se odločila, da tu preživiva del dopusta. Sicer pa mi ostaja še eno leto pogodbe s Himkijem. Vadim samostojno, uporabljam klubsko garderobo, in to je vse" j e Teemu Rannikko takoj zatrl vsakršno naše upanje na njegov podpis pogodbe z Ljubljančani.
 

Preberite še ...

Ilievski: Delo z Džikićem mu je v užitek

Vendar pa se nismo dali kar tako. Želeli smo spet zanetiti plamen ljubezni do ljubljanskega kluba, ki očitno tli v njem. "Mogoče kdaj v prihodnosti spet zaigram za Olimpijo, zdaj pa imam še enoletno pogodbo s Himikjem, zato razmišljam le o tem klubu. Vsekakor pa vem, kaj se dogaja z Olimpijo. Stanje je zelo dobro, drugačno kot je bilo tedaj, ko sem sam igral tu. Zelo lepo bi se bilo nekega dne vrniti v Olimpijo." Očitno se to vsekakor ne bo zgodilo pred letošnjo sezono, čeprav bi Aleksandru Džikiću , ki se ukvarja z dejavnim iskanjem igralca na položaju dve, torej branilca-strelca, prišel igralec z "zlato" roko še kako prav. Kljub temu, da je Rannikkov matični položaj organizator igre.

V naši prestolnici so mu najbolj všeč stari del mesta in restavracije. © Anže Petkovšek

 
Po lanski sezoni je Teemu zapustil Ljubljano in se preselil v Moskvo. "V Rusiji je precej drugače kot tu. Moskva je veliko mesto, vendar je klub dobro organiziran, imamo kakovostno ekipo. Za mano je sicer težka sezona, saj sem se ubadal s poškodbo. Ni bilo lahko, ampak v Moskvi mi je vseeno všeč. Vreme me ne moti, saj je na Finskem zelo podobno." Kaj pa rezultati? "Osvojili smo ruski pokal, v finalu smo premagali CSKA. Prvenstvo smo končali kot drugi, v finalu nas je premagal CSKA, v rednem delu pa smo izgubili le dve tekmi. Evropski pokal je bil za nas razočaranje, izpadli smo proti Juventutu in ostali brez Evrolige, kar je bil naš cilj. Kljub temu je za nami precej dobra sezona in tudi za prihodnost so cilji zelo visoki. Vodstvo je pripeljalo nekaj odličnih igralcev, zato menim, da bomo imeli odlično moštvo."   Že, že, odlična pa bo tudi konkurenca na njegovem mestu. Milton Palacio , Carlos Delfino ... "V dobrem moštvu je veliko dobrih igralcev. Ne le na mojem položaju. Storil bom vse, da si bom izboril čim več minut. Sem v dokaj dobri formi, do začetka sezone je še nekaj časa. Mislim, da bom pripravljen."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.