Šport > Košarka
29 ogledov

Raptorji zadržali Indiano v Torontu

Lowry Valančiunas Johnson Toronto Raptors Indiana Pacers liga NBA Air Canada Cen Reuters
Los Angeles Clippers so z izvrstno predstavo in 31 točkami zvezde večera Blaka Griffina doma ugnali Charlotte Bobcats (112:85). Presenečenje večera v Torontu, kjer so padli Indiana Pacers (95:82).

Indiana Pacers, skupaj z Oklahoma City Thunderjem najboljše moštvo lige, so tokrat klonili proti kanadski ekipi Toronto Raptors, ki je prvič po letu 2010 pri vsaj 50-odstotnem izkupičku po 30 tekmah in pri kateri je bil najboljši DeMar DeRozan s 26 točkami.

"To je ekipa, ki igra bolje in bolje. Ima veliko samozavesti, kar se vidi tudi na parketu," je po tekmi dejal Indianin Paul George, DeRozan pa je le potrdil njegove besede: "Igramo lahko tudi proti najboljšim. Ni pomembno, kdo je na nasprotni strani. Vemo, da nam kdo lahko podeli kakšen udarec, toda pripravljeni smo tudi na to in jim kakšnega vrniti."

Rekordno število podaj

Clippers so ob Griffinovih točkah tudi tokrat imeli pomoč s strani Jareda Dudleyja, ki je zbral 20 točk, trenerja Doca Riversa pa je razveselilo dejstvo, da so njegovi igralci tokrat zgledno sodelovali, o čemer govori tudi 36 podaj – največ za kalifornijsko ekipo v sezoni.

Na drugih tekmah so Washington Wizards doma izgubili proti Dallas Mavericks (78:87), Monta Ellis je za zmagovalce prispeval 23 točk, Minnesota Timberwolves so z 22 točkami Nikole Pekovića ter 14 točkami, devetimi podajami in osmimi skoki Rickyja Rúbia odpravili New Orleans Hornets (124:112), Philadelphia 76ers, pri kateri je Evan Turner dosegel 23 točk, pa v gosteh Denver Nuggets (114:102).

Liga NBA, rezultati:

Washington Wizards : Dallas Mavericks 78:87
Toronto Raptors : Indiana Pacers 95:82
Minnesota Timberwolves : New Orleans Pelicans 124:112
Denver Nuggets : Philadelphia 76ers 102:114
Los Angeles Clippers : Charlotte Bobcats 112:85

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.