Šport > Košarka
6 ogledov

Rašev dvojni dvojček ni bil dovolj

Bo Ray Allen s Paulom Pierceom in Kevinom Garnettom še tvoril triperesno detelji Žurnal24 main
V ligi NBA je bilo odigranih kar osem tekem. Na parket je stopil tudi slovenski predstavnik Rašo Nesterovič, ki je z Indiano proti Chicagu sicer izgubil, vendar dosegel 12 točk in 12 skokov.
 

Liga NBA

Golden State : LA Clippers 121:103
New Jersey : Atlanta 119:107
Oklahoma : Philadelphia 85:110
Utah : Cleveland 93:105
Portland : Minnesota 88:83
Indiana : Chicago 91:104
New Orleans : Houston 82:91
Boston : Milwaukee 102:97

V ligi NBA je v noči s sobote na nedeljo na parket stopil tudi en Slovenec , in sicer izkušeni Rašo Nesterovič , ki se po poškodbi očitno vrača med najboljše. To očitno vidi tudi trener Indiane , saj je Rašo tekmo proti Chicagu začel v prvi peterki in igral več kot 33 minut. V tem času je dosegel 12 točk, 12 skokov in dve podaji. Vendar to ni bilo dovolj, da bi njegovo moštvo premagalo Chicago, kjer so se pri doseganju košev izkazali predvsem Rose (23 točk), Nocioni (20 točk, 11 skokov), Gordon (19 točk) in Deng (17 točk). Žoge pod košem pa je poleg Nocionija uspešno pobiral Gooden (deset skokov). To je bilo dovolj, da so se Bullsi veselili pete zmage v tej sezoni.


Derrick Rose gre po poti Michaela Jordana. © Reuters

 
Sicer pa so Bullsi večino dela opravili že v prvi četrtini, ki so jo dobili z osmimi točkami prednosti, druga in tretja sta se končali izenačeno, zadnji del igre pa je s petimi točkami prednosti spet pripradel Bikom. Pri Pacersih je kar šest igralcev doseglo oziroma preseglo magično mejo desetih točk, še najboljši strelec pa je bil Ford (16 točk, sedem skokov). Svoje so prispevali še Granger (15 točk, deset skokov), Daniels (13 točk) in Murphy (12 točk, 13 skokov). "Igralci mi podajajo lepe žoge. Oni želijo, da mečem, če tega ne storim, potem kričijo name," je bil po zmagi navdušen Rose, ki je še dodal: "Bil bi neumen, če ne bi metal. Trenutno samo izkoristim, kar mi ponudijo."

Derrick Rose , ki je bil na junijskem naboru novincev lige izbran kot prvi, še naprej upravičuje svoj sloves. Tokrat je dosegel 23 točk, od tega 12 v tretji četrtini, ko je njegova ekipa povedla za osem točk. Rose je dosegel dvoštevilčno število košev na vseh svojih prvih desetih tekmah v ligi, kar je nazadnje kot novincu bikov uspelo legendarnemu zvezdniku Michaelu Jordanu v sezoni 1984-85. Indiana se je v zadnji četrtini znova približala tekmecem na le dve točki zaostanka, vendar pa so gostitelji na koncu vendarle tekmo odločili v svoj prid.

 
 

Bil bi neumen, če ne bi metal. Trenutno samo izkoristim, kar mi ponudijo.

Derrick Rose

 
Celticsi po podaljšku
Tokrat so se aktualni prvaki liga NBA Boston Celticsi znesli nad Milwaukee Bucksi . Košarkarji so se po rednem delu razšli z neodločenim izzidom, tako da je o zmagovalcu odločal podaljšek, ki so ga dobili izkušeni Celticsi. Sicer pa so si košarkarji iz Bostona ob koncu druge četrtine priigrali kar lepo prednost 12 točk, ki pa so jo zapravili prav v zadnjih desetih minutah rednega dela igre. Bucksi so se vrnili, izenačili in izsilili podaljšek, ki pa so ga izgubili s 4:9. Pri zmagovalci je 28 točk dosegel Paul Pierce (sedem skokov), točko manj pa Ray Allen . Kevin Garnett je svojim 15 točkam dodal še sedem skokov in šest blokad. Edini, ki je še dosegel dvomestno število točk je bil House . Celticsi so se tako veselili že devete zmage v tej sezoni, v kateri so samo dvakrat izgubili. Pri Bucksih je tokrat 20 točk dosegel Bogut , ki je devetkrat tudi uspešno skočil. Ridnour je prispeval točko manj, Bucksi pa so doživeli že šesti poraz v tej sezoni.


LeBron James je svoje Cavalierse popeljal do nove zmage. © Reuters

 
James za sedmo zmago Cavaliersov
LeBron James je z 38 točkami zbral več kot tretjino košev Clevelanda , ki je dosegel sedmo zaporedno zmago tudi po zaslugi Mo Williamsa (20 točk). Slednji je s trojko in nato polaganjem žoge sredi zadnje četrtine poskrbel za vodstvo s 95:84. Pri Utahu, ki je igral brez dveh članov prve peterke Derona Williamsa in Mehmeta Okurja ter prvih rezerv Andreja Kirilenka in Matta Harpringa , je bil najučinkovitejši Carlos Boozer (17 točk).

Anthony Morrow, novinec, ki je v ligo prišel mimo uradnega nabora lige, je v Los Angelesu prvič igral v prvi peterki in se v 42 minutah izkazal s 37 točkami in desetimi skoki za Warriorse. S tem je na lestvici strelcev med novinci na prvem mestu prehitel O.J. Mayoa (33).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.