Šport > Košarka
18 ogledov

Rašo in Olympiacos se ločujeta

Rašo Nesterović je bil proti Sieni peti strelec in drugi skakalec svojega moštva EPA
Radoslav Nesterović se tudi uradno razšel z Olympiacosom, ki bi ga za nižjo pogodbo sicer rad zadržal. Hasan Rizvić pa se po letu dni vrača v Azovmash.

Po pisanju spletne strani Sportando je pirejski velikan Olympiacos prekinil pogodbo z Radoslavom Nesterovićem. Z predčasno prekinitvijo naj bi na račun slovenskega centra romalo tudi 50 tisoč evrov. Rašo, ki je minulo sezono končal s poškodovano ramo, želijo pa si ga tudi pri Unionu Olimpiji, naj bi v naslednji sezoni sicer zaslužil milijon evrov. Pirejčani sicer še upajo, da bi zadržali nekdanjega slovenskega reprezentanta, saj mu ponujajo novo pogodbo, a bi z njo igralec zaslužil precej manj.

Nesterović je v minuli sezoni v povprečju dosegal 10,9 točke in 5,4 skoka na tekmo v Evroligi in 9,6 točke in 4,6 skoka v grškem prvenstvu. Ker naj bi bilo le malo verjetno, da bi Rašo pristal na drastično zmanjšanje plače, naj bi se Grki v klub že trudili pripeljati Lazarosa Papadopoulosa, ki je prejšnjo sezono končal v ruskem Himkiju.

Rizvić se vrača v Ukrajino

Novo sredino pa si je že poiskal tudi slovenski reprezentant Hasan Rizvić. Ta je znova podpisal pogodbo z ukrajinskim Azovmašem. V klubu, kjer je že igral v letih od 2008 do 2010, naj bi ostal naslednji dve sezoni. V minuli je v dresu Unicsa iz Kazana v povprečju zbral 4,3 točke in 2,9 skoka v ruskem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.