Šport > Košarka
11 ogledov

Rašo: "Naša skupina ni nič posebnega"

Žreb skupin Eurobasket 2013 Postojnska jama Garbajosa Poljska Saša Despot
Po žrebu skupin predtekmovanja evropskega prvenstva v košarki, ki je Sloveniji v Postojnski jami namenil evropske prvake Špance, je kapetan reprezentance Jaka Lakovič dejal, da je skupina atraktivna in zahtevna. "Slovenija se je prikazala v odlični luči," je bil zadovoljen tudi Boštjan Nachbar.

"Na prvenstvu bodo nastopile le najboljše ekipe, zato lahkih tekmecev na takšnem tekmovanju praktično ni. O evropskih prvakih Špancih ne gre razpravljati, saj vsi poznamo njihovo kakovost," je po žrebu v Postojni dejal kapetan reprezentance Jaka Lakovič.

"Hrvati imajo odlično reprezentanco, s katero smo se že ničkolikokrat srečali na velikih tekmovanjih. Poljake bo vodil naš strateg Aleš Pipan, ki nas natančno pozna, Gruzijo smo videli in spoznali na zadnjem prvenstvu v Litvi, Češke pa tudi ni za zanemariti, saj je odlično nastopila v kvalifikacijah za EP in med drugimi premagala tudi Turčijo," je še dodal.

Žreb je z zanimanjem spremljal tudi eden od stalnih članov izbrane vrste Boštjan Nachbar, ki si kruh služi pri tamkajšnjem prvaku Bambergu.

"Žreb je bil zelo zanimiv, sploh zaradi lokacije. Slovenija se je prikazala v odlični luči in prvi korak do evropskega prvenstva je po mojem lepo uspel. Kar se tiče naše skupine, bi rekel, da je po pričakovanjih. Več ali manj se ve, kdo so favoriti na prvenstvu. Treba se bo boriti za vsako zmago, igrati tekmo za tekmo; ne glede na to, kdo bo naš tekmec, pa sem prepričan, da bo dvorana polna do zadnjega kotička," pravi Nachbar.

Avanzo: "Ekipe so premagljive"

"Skupina ni nič posebnega. Bolj pomembno je, da se reprezentanca dobri pripravi na prvenstvo, da se vsi igralci odzovejo vabilu selektorja in da vsi ostanejo zdravi. Nato pa je treba iti počasi, tekmo za tekmo," pravi eden od ambasadorjev Eurobasketa in podpredsednik KZS Radoslav Nesterović.

"To, da smo v skupino dobili Španijo, je dobro, saj se bomo z njo naslednjič srečali šele v finalu, če bodo seveda oni prišli do tja. Mi imamo odprto pot do četrtfinala, kako naprej, pa je odvisno od različnih dejavnikov. Žreb se je razpletel tako, da ni nobene pretirano težke skupine, temveč so vse močne reprezentance nekako enakomerno razdeljene po skupinah," je pristavil predsednik KZS Roman Volčič.

Zadovoljen je bil tudi direktor reprezentance Matej Avanzo. "Osebno sem z žrebom zelo zadovoljen. Ko smo videli, da smo dobili Španijo, smo se le nasmehnili, saj vemo, da nam ta reprezentanca ne ustreza in da se ji tako izognemo v izločilnih bojih. Tudi ostale ekipe so premagljive, podobno tudi v skupini D, s katero se križamo v drugem delu, tako da iskreno upam, da se uvrstimo v četrtfinale in da nato podobno kot na Poljskem prekinemo urok izpadov pred polfinalom."

Komentarjev 2
  • Realist 10:28 19.november 2012.

    Skupine so izžrebane, kako to da ni nobenih informacij o kartah, kdaj jih bodo začeli prodajati? A res, da jih eden od sponzorjev prvenstva Hypo banka že deli na tekmah Uniona Olimpije v Stožicah in da naj bi to naredil ...prikaži več tudi danes na tekmi proti Partizanu v jadranski ligi?

  • Scott 04:05 19.november 2012.

    S tem selektorjem uspeha ne bo nikoli!