Šport > Košarka
15 ogledov

Rašo Nesterović okrepil Olympiacos

Žurnal24 main
34-letni Ljubljančan, Rašo Nesterović, se po 12 letih igranja v namočnejši košarkarski ligi na svetu vrača v "rodno" Evropo, kjer bo okrepil grški klub Olympiacos.

Po odhodu Sofoklisa Schortsianitisa in neuspelih pogajanjih z Nemanjo Bjelico, je grška košarkarska ekipa Olympiacos nujno potrebovala igralca na centrski poziciji. Našli so idealno rešitev, po 12 letih igranja v ligi NBA se v Evropo vrača naš nekdanji reprezentant, Radoslav Nesterović.

Rašo je čez lužo odpotoval daljnega leta 1998, po tem, ko ga je v prvem krogu nabora kot (17. igralca) izbrala ekipa Minnesota Timberwolves. V ligi je igral za štiri različne ekipe, vrhunec kariere pa je dosegel v sezoni 2003/2004, ko je povprečno natresel 8,7 točke, osvojiil 7,7 odbite žoge ter nasprotnikom podelil kar 2 blokadi na tekmo. Leto pozneje je z ekipo San Antonio Spurs osvojil tudi naslov prvaka.

Grki so našega velikana v svoje vrste pripeljali predvsem zaradi izkušenj ter kot neke vrste "protiutež", kot poročajo grški mediji, Aleksu Mariću, ki ga je v preteklih dneh v svoje vrste zvabil Olympiacosov največji tekmec Panathinaikos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.