Šport > Košarka
2 ogledov

Rašo proti Udrihu 8:7

Rašo Nesterovič je k zmagi prispeval okroglih deset točk. Žurnal24 main
V ligi NBA je bilo odigranih sedem tekem. Pomerili so se tudi Sacramento Kingsi in Indiana Pacersi, kjer igrata Nesterovič in Udrih. Zmagali so Pacersi, tudi po zaslugi Raševih osmih točk.
 

Liga NBA

Indiana : Sacramento 122:117
Atlanta : Houston 103:100
Charlotte : Milwaukee 102:92
Miami : New Jersey 101:96
Chicago : Minnesota 92:102
San Antonio : Philadelphia 108:106
Denver : New Orleans 105:100

V noči s sobote na nedeljo je bilo v ligi NBA odigranih kar nekaj še kako zanimiv srečanj, za Slovence pa bila zagotovo najbolj zanimiva tekma med Indiano Pacersi, kjer igra Rašo Nesterovič , in Sacramento Kingsi , katerih barve brani Beno Udrih . Oba sta stopila na parket, Nesterovič je igral dobrih šest minut, dosegel je osem točk in skok, medtem je njegov nasprotnik Udrih na igrišču preživel nekaj več kot 12 minut. V tem času je dosegel sedem točk, dva skoka, enkrat je uspešno podal, obenem pa je tudi izgubil eno žogo. Naša dva predstavnika sta torej dala svoj delež k izkupičku njunih moštev, vendar je bil lahko po koncu tekme Nesterovič precej bolj zadovoljen, saj so Pacersi Kralje ugnali s 122:117.

Kingsi so prvo četrtino sicer bolje začeli in jo s 37:33 tudi dobili, vendar so jim Pacersi v drugi vrnil, tako da so na odmor ob polčasu odšli s točko prednosti. Bilo je 68:67 za Pacerse. Kako izenačeni sta bili obe moštvi priča tudi rezultat po treh četrtinah, ko je bilo neodločeno 89:89. Tako je odločal zadnji del igre, v katerem so več zbranosti ohranili košarkarji Indiane, ki so tako slavili 12. zmago. Imajo kar 21 porazov. Kingsi pa imajo v tej sezoni še slabši izkupiček, saj so do zdaj zbrali zgolj osem zmag, ta poraz pa je bil že njihov 26.


Beno Udrih je dosegel sedem točk, venar je to bilo premalo za zmago. © Action Images

 
Sicer pa je tekmo brez obramb zaznamoval dvoboj izjemno razpoloženih strelcev, pri Pacersih Dannyja Grangerja , pri Kingsih pa Kevina Martina . Slednji je bil sicer uspešnejši, saj je tekmo končal pri 45. točkah in šestih podajah, vendar se je Granger - dosegel je 35 točk, šest skokov in štiri podaje - izkazal, ko je to bilo najbolj potrebno, v zadnji četrtini. Takrat je dosegel kar 13 točk, v zadnji minuti in 30 sekundah pa je zadel tudi vseh šest prostih metov. Kingsom tako niso pomagale niti Martinove trojke, zadel jih je namreč kar sedem, vendar zgrešil prav odločilna dva meta.

"Zadeval je kot za stavo, zato sem si rekel, da moram tudi sam začeti dosegeti koše. V zadnji četrtini sem poskušal igrati agresivnejše," je svojo igroin igro Kevina Martina opisal Granger. "Ko je žoga v njegovih rokah, me nič ne skrbi, vendar je takrat pomembno, da ne igram zgolj vloge gledalca," je svojega soigralca pohvalil novinec, sicer center Roy Hibbert , ki je dosegel 12 točk. Jim O'Brien , trener Indiane je po tekmi dejal: "To je bila zelo pomembna zmaga. V obrambi siocer nismo igrali dobro, vendar to predvsem zaradi Martina, ki je bil neustavljiv."

Da je pri poražencih igral večinoma samo Martin, ki je po vrnitvi po poškodbi odigral šele tretjo tekmo, je priznal tudi njegov trener Kenny Natt: "Nosil nas je tako v obrambi kot v napadu. Za njim je izjemna tekma. Zdaj moramo tudi ostalo ekipo dvigniti na njegov nivo." Temu mnenju se je pridružil tudi Francisco Garcia , organizator igre: "Imamo igralce, ki se poskušajo še izboljšati, imamo tudi veliko mladih košarkarjev. Zdaj se moramo izboljšati še kot ekipa."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.