Šport > Košarka
2108 ogledov

"Razmišljala sva o tem, da bi pretepla Shaqa."

shaquille o'neal Reuters
Idejo, da bi se fizično lotila enega najbolj dominantnih in robustnih centrov vseh časov, sta kasneje opustila.

Shaquille O'Neal, legendarn center s štirimi šampionskimi prstani, je bil neizprosen pod obročem, prav takšen pa je tudi v vlogi komentatorja televizijskega oddaje Inside the NBA na TNT. 

Nekdanji jezernik, ki je v karieri igral tudi za Orlando Magic, Miami Heat, Boston Celtics, Phoenix Suns in Cleveland Cavaliers, že nekaj let izkoristi vsako priložnost za kritiko na račun Dwighta Howarda, njegova priljubljena tarča pa je tudi nekdanji član Golden State Warriors JaVale McGee.

O'Neal je Howardu, ki igra za LA Lakers, večkrat očital, da ni dovolj dominanten, obenem pa ga moti, da si mora z njim deliti vzdevek "Superman". Ko beseda nanese na Howarda, se O'Neal običajno pretvarja, da ne ve, o kom je govora, prav tako pa izkoristi sleherno priložnost, da napačno črkuje njegovo ime.

dwight howard | Avtor: Epa Epa

Večkrat se je spravil tudi na McGeeja, ki je pred prestopom k bojevnikom veljal za nerodnega in smešnega košarkarja. Posledično je bil ena od glavnih zvezd televizijskega segmenta Shaqtin' A Fool, v katerem se O'Neal s sodelavci norčuje iz najbolj zabavnih in nenavadnih potez na parketu.

Oba košarkarja, trenutno soigralca pri LA Lakers, sta z izjavami legende zelo dobro seznanjena, zato sta celo razmišljala, da bi se 216 cm visokega in 150 kg težkega orjaka lotila s pestmi, a ju je po tehtnem premisleku srečala pamet

"Ja, pogovarjala sva se o tem," je v podkastu Dannyja Greena priznal Howard. "Vprašal sem ga, če se je kdaj želel stepsti z Shaqom? Rekel je, da ja. 'Jaz tudi,' sem mu odvrnil. Toda imela sva dve težavi. Prvič, Shaq je policaj. Če ga poškodujeva, greva v zapor. In drugič, ne smeva se znajdi v njegovem primežu. Samo udarec in umik. Kaj se zgodi, če te Shaq dobi v roke? Konec," je dodal.

"Res sva govorila o tem. Smejala sva se vsaj pol ure. Govorila sva o Shaqu in vsemu, kar je rekel o nama. Sva pa zaradi tega ostala na realnih tleh. Vsakič, ko sta vstopila v telovadnico ali na igrišče, sva dala 110 odstotkov, ker nočeva, da bi kdorkoli dvomil v najine košarkarske sposobnosti," je pristavil Howard.

javale mcghee | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.