Šport > Košarka
15 ogledov

''Razumemo Zorana, posel je pač posel''

košarka Slovenija Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 19.30 čaka četrti krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017.

"Zoran je pač moral iti in to smo vsi sprejeli z razumevanjem. Vemo, da je Zoran največja okrepitev Milana v tem poletju in da klub veliko pričakuje od njega. Hkrati je italijanski superpokal vedno prvo klubsko tekmovanje v Evropi. Vem, da mu zadnje dni ni bilo lahko, ker je moral oditi, saj je bil s srcem in dušo s to ekipo. A posel je pač posel. Lepo je bilo od njega, da tega ni obešal na veliki zvon, saj bi bilo zagotovo drugače, če bi vedeli, da bo odšel sredi kvalifikacij. Spoštujem njegovo odločitev in mu želim vse najboljše v klubski sezoni, hkrati pa komaj čakam, da naslednje poletje znova zaigramo skupaj," je dejal Edo Murić.

Podobno je povedal tudi Jaka Blažič: "Po tekmi z Ukrajino nam je povedal, da mora v svoj novi klub. Zahvalili smo se mu za vse, kar nam je dal in mu zaželeli veliko dobrih iger v naslednji sezoni. Težko bo zapolniti njegovo vrzel, saj je Zoran prenašal pozitivno energijo tako na parketu kot izven njega, vendar nas je še dovolj v ekipi, da uspešno zaključimo kvalifikacije."

Selektor Igor Kokoškov je priznal, da ni računal, da bo Dragić odšel sredi kvalifikacij. "Program dela je bil, da vsi ostanemo skupaj do konca. Zoran se je odločil, tako kot se je in to spoštujem. Zdaj se moramo osredotočiti na tiste, ki so tukaj in ki morajo pokazati, da znajo igrati tudi brez vodje ekipe," je dejal Kokoškov.

Z. Dragić je bil na uvodnih treh tekmah prvi strelec Slovenije in tretji skakalec. Povprečno je dosegel 17,3 točk in 5,7 skokov na tekmo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.