Šport > Košarka
6 ogledov

Real in Barça korak do F4, Pepe zvezda v Madridu

Collins Rudy Fernandez Real Madrid Olympiacos Olympiakos Evroliga EPA
Real Madrid in Barcelona sta storila velika koraka k uvrstitvi na milanski final 4 in tudi na drugi tekmi četrtfinala ugnala Olympiacos ter Galatasaray.

Obramba naslova pošteno drsi iz rok košarkarjev Olympiacosa, ki so brez slovenskega reprezentanta Mirze Begića izgubili tudi drugo tekmo proti Real Madridu. Serija se zdaj seli v Grčijo, kraljevi klub, ki je navduševal v rednem delu sezone, pa bi si lahko ekspresno priigral uvrstitev v milanski final 4.

Za Grke je bil tokrat usoden njihov nekdanji član Ioannis Bourousis, ki je 19 točkam v Palači športov v Madridu dodal še deset skokov, s 15 točkami mu je sledil Rudy Fernández. Grki so se povsem v zaključku sicer približali Realu na pet točk minusa, a bližje niso prišli.

Realovce so s tribun bodrili tudi junaki nogometnega dela kluba, ki so prejšnji večer v Valencii premagali večne rivale Barcelono za prvi naslov sezone. Zanimivo – tudi košarkarji Reala so v finalu španskega pokala pred tedni premagali Katalonce, le da je bila tekma na sporedu južneje v Málagi. Med nogometaši, ki so si ogledali četrtkovo tekmo, je izstopal brazilsko-portugalski branilec Pepe v dresu Sergia Llulla.

Katalonce skrbi le Navarro

Barcelona je bila na drugi tekmi proti Galatasarayu silovita in močno povedla že v prvi četrtini (21:8), prednost Kataloncev pa je rasla do konca. Turki so igrali brez prvega zvezdnika Carlosa Arroya, domači as Juan Carlos Navarro pa je že po nekaj minutah s poškodbo zadnje stegenske mišice obsedel na klopi, a se njegova odsotnost prav nič ni poznala moštvu Erazma Lorbka in Boštjana Nachbarja.

Lorbek je v 22 minutah zbral sedem točk, dve podaji in skok, Nachbar pa je trem skokom in dvema podajama pristavil skromni dve točki. Španska giganta vseeno korakata proti F4, v prid njunemu napredovanju govori tudi zgodovina – še nobena ekipa namreč v zgodovini evroligaške končnice ni nadoknadila zaostanka z 0:2.

Temu se bosta skušala v petek izogniti tudi Panathinaikos in EA7 Emporio Armani. Slednji, gostitelji zaključnega turnirja, so izgubili infarktno prvo tekmo proti Maccabiju Electri v podaljšku, "PAO" pa je klonil na prvem obračunu s CSKA Moskvo.

Evroliga, četrtfinale, druge tekme:

FC Barcelona : Galatasaray Liv Hospital 84:63 (21:8, 22:17, 18:16, 23:22) /2:0/
Oleson 14 točk, Abrines 13, ... Lorbek 7, 1 skok in 2 podaji v 22 min., Nachbar 2, 3 sk. in 2 pod. v 12 min.; Domercant 11, Arslan 10 in 7 pod.

Real Madrid : Olympiacos 82:77 (30:23, 23:21, 17:18, 12:15) /2:0/
Bourousis 19 in 10 sk., Fernández 15 in 6 sk., Mirotić 14; Spanoulis 18 in 5 sk., Lojeski 13, ... Begića ni bilo v ekipi

Petek ob 18.15:
CSKA Moskva – Panathinaikos /1:0/

Ob 20.45:
EA7 Emporio Armani – Maccabi Electra /0:1/

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat v zmagah, igrajo na tri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.