Šport > Košarka
11 ogledov

Real kot zadnji na F4

1/4
Žurnal24 main
Real Madrid se je kot zadnji uvrstil na zaključni turnir košarkarske Evrolige, ki bo od 6. do 8. maja v Barceloni. Kraljevi klub je v peti, odločilni tekmi Valencio v svoji Caji Magici ugnal s 66:58.
Pukl delil pravico
Med drugim je pravico na srečanju delil tudi slovenski mednarodni sodnik Sašo Pukl.

Košarkarsko moštvo Real Madrid je zadnji udeleženec zaključnega turnirja Evrolige, ki bo od 6. do 8. maja v Barceloni. Madridčani so v odločilni peti tekmi pred domačimi gledalci proti ekipi Power Electronics Valencia slavili s 66:58 in se s 3:2 v zmagah prebili na "final four". Za kraljevi klub bo po 16 letih to prvi nastop na zaključnem turnirju Evrolige. Nanj so se po štirih tekmah uvrstili še izraelski Maccabi, ki je izločil Cajo Laboral, grški Panathinaikos, ki je bil boljši od Barcelone, in italijanski Montepaschi, ki je odpravil Olympiacos.

Real blestel v drugem polčasu
Tekmo so odločneje začeli gostje, ki so prvo četrtino dobili s 17:11, blestel pa je Duško Savanović, ki je bil prvi mož Valencie. Nato pa so košarkarji iz španske prestolnice začeli stvari postavljati na svoje mesto, ob polčasu je bilo 42:40 za goste. Tretja četrtina je povsem pripadla domačinom (18:9), po nekoliko nezbrani igri v zaključku tekme pa so se vseeno veselili košarkarji iz Madrida. Mirza Begić, sicer član Reala, ni stopil na igrišče.

V polfinalu zaključnega turnirja se bo Real pomeril z Maccabijem, Panathinaikos pa Sieno.

Evroliga, četrtfinale, peta, odločilna tekma:


Real Madrid : Valencia 66:58 (11:17, 29:25, 18:9, 8:7) /3:2/
Suarez in Tucker 12, Tomić in Llull 9, Reyes in Mirotić 7, Begić ni igral; Savanović 19, Martinez 16

// - izid v zmagah

Moštvi sta igrali na tri zmage.

Zaključni turnir, Barcelona, polfinale (6. maj):

Panathinaikos - Montepaschi Siena
Maccabi - Real Madrid

Finale bo 8. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.