Šport > Košarka
12 ogledov

Rebrača odšel med legende

Željko Rebrača ne bo več igral košarke. Žurnal24 main
Legendarni srbski center Željko Rebrača je pri 35 letih oznanil konec kariere poklicnega košarkarja. Skozi leta je osvajal vse mogoče naslove in zamenjal tri klube NBA.
Željko Rebrača je svoje zadnje mesece kariere odigral pri španski Pamesi, h kateri se je preselil iz Los Angelesa, kjer je zadnja tri leta prebil pri Clippersih. "Od maja sem se pripravljal na prihod v Valencio. Potem so se začele težave z manjšimi poškodbami, pri katerih sem vselej lahko naredil majhen korak naprej in pozneje dva koraka nazaj. Nisem več videl načina, kako bi lahko pomagal ekipi. Zato sem se odločil, da bom končal kariero," je povedal Rebrača in se zahvalil soigralcem, upravi kluba in trenerju za podporo.

Rebrača je odšel med legende. © Action Images

 
Njegova evropska kariera je povezana s trenerjem Željkom Obradovićem . Ta ga je pripeljal v Partizan , s katerim je leta 1992 osvojil naslov evropskega prvaka in štiri državna prvenstva. Leta 1995 je prestopil v Benetton , kjer je osvojil dve državni prvenstvi, eno tudi v sodelovanju z Obradovićem. Najbolj zvezdne trenutke je preživel med letoma 1998 in 2000, ko je z reprezentanco Jugoslavije osvojil naslov svetovnega prvaka v Atenah, kjer je tudi nadaljeval klubsko pot. S Panathinaikosom se je spet povzpel na evropski vrh (na sklepnem turnirju četverice v Solunu je bil izbran za najbolj koristnega igralca Evrolige) in leta 2001 odšel v NBA .

Kar 2,13 metra visoki igralec je v ZDA najprej igral za Detroit , njegova prva sezona pa je bila hkrati tudi njegova najboljša. Takrat je v povprečju dosegal 6,9 točke in imel na tekmo tudi 3,9 skoka. Pozneje je igral še za Atlanto in LA Clippers , nekje vmes pa so se začele njegove težave s srcem, zaradi katerih je izpustil prvo polovico sezone 2005/06.

Na koncu pa ga kariere ni stalo srce, pač pa druge poškodbe. Pred sezono španske lige in med njo ga je večkrat pregledal kardiolog in dal zeleno luč za njegovo nadaljevanje kariere. Srce je hotelo, telo ni dalo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.