Šport > Košarka
23 ogledov

Redni del NBA v Evropi

David Stern (levo) bo redni del lige NBA končno pripeljal tudi v Evropo. (Foto: Žurnal24 main
O2 arena bo prizorišče prve uradne tekme rednega dela košarkarske lige NBA v Evropi. Marca prihodnje leto se bosta pomerili ekipi Toronto Raptors in New Jersey Nets.

"S prihodom Toronta in New Jerseyja v Evropo izpolnjujemo svojo obljubo, da bo tekma rednega dela lige NBA v Londonu odigrana pred olimpijskimi igrami leta 2012, ki jih bo gostila prav britanska prestolnica," je dejal komisar lige NBA David Stern.

Dvorana O2 je bila prizorišče pripravljalnih tekem NBA-ekip že v preteklih treh letih. Dvorana je bila vedno razprodana, Stern pa dodaja, da bodo vstopnice v prodaji od 1. septembra letos. Oktobrske tekme so v Londonu že postale športni spektakel. Številne športne zvezde, kot so Didier Drogba, Lewis Hamilton, David Haye in Phillips Idow nikoli ne manjkajo na tekmah NBA-ekip v dvorani, ki bo čez dve leti gostila tudi olimpijski košarkarski turnir.

"V Pekingu so bile vstopnice za košarkarski turnir najdražje in najbolj iskane. Ne pričakujemo, da bo tako tudi v Londonu, menimo pa, da bo Velika Britanija znala privabiti več pozornosti za košarko, kot si nekateri predstavljajo," dodaja Stern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.