Šport > Košarka
20 ogledov

Rekordni Hill za zmago Lakersov, niz Portlanda za vrh

Young Datome Los Angeles Lakers Detroit Pistons NBA Reuters
Na treh nedeljskih tekmah Lige NBA je edino domačo zmago doseglo moštvo Los Angeles Lakers, ki je premagalo Detroit Pistons z novo odlično predstavo Jordana Hilla (114:99)


Jordan Hill
je v dresu Los Angeles Lakers odigral tekmo kariere in se z Jezerniki veselil nove visoke zmage v Staples Centru, tokrat nad Detroit Pistons. Hill je obračun končal s 24 točkami in 17 skoki ter prinesel domačim prvo zmago po dveh porazih, Bati pa so izgubili še petič na zadnjih šestih tekmah.

Hill je tako še izboljšal svoj rekord, ki ga je pred manj kot tednom dni dosegel proti New Orleans Pelicans (21 točk). Pri Detroitu se mu je najbolj približal organizator igre Brandon Jennings s 23 točkami in 14 podajami.

Tekma odločena že dolgo pred koncem

Jezerniki so tretjo četrtino zaključili z nizom 10:0 in povedli za osem (79:71), izvrsten strelski niz pa nadaljevali tudi v zadnjem delu, ko je Hill pospravil žogo skozi obroč za neulovljivih 89:76.

V Torontu so gledalci videli podaljšek, v katerem je branilec Damian Lillard dosegel sedem od svojih 25 točk in skupaj z LaMarcusom Aldridgom (25 in enajst skokov) zadeval za zmago Portland Trail Blazers, ki so dobili še šesto tekmo zapored in ugnali Toronto Raptors (118:110).

Portland na vrh severozahoda

Rudy Gay je z odločnim polaganjem ob zvoku sirene Raptorjem priboril podaljšek, potem ko so v zadnji četrtini nadoknadili zaostanek s 16 točkami razlike. Lillard je nato zablestel v podaljšku, pomemben delež pa je za osmo zmago na desetih tekmah prispeval tudi francoski evropski prvak Nicolas Batum s 24 točkami.

Portland je zdaj z navdušujočim zmagovitim nizom prišel na vrh severozahodne divizije, Raptorsi (4-7) pa so izgubili še drugič zapored, čeprav je Gay blestel s 30 točkami in desetimi skoki. Zach Randolph je podobno učinkovit (22 tč., 10 sk.) do zmage nad Sacramento Kings povedel Memphis Grizzlies (97:86).

Najglasnejša dvorana spet utišana

V uradno priznani (s strani Guinnessove knjige rekordov) najglasnejši dvorani lige NBA sta center Marc Gasol in branilec Mike Conley oba pristavila po 19 točk, Tony Allen pa 12. Travis Outlaw je bil z 18 točkami prvi strelec Kraljev, vse točke je dosegel s klopi v drugem polčasu. 

Grizliji (5-5) so sploh nerešljiva uganka za kalifornijsko moštvo, saj so jih lani premagali na vseh štirih tekmah, to pa je njihova že peta zaporedna zmaga. Kings (2-7) so izgubili še svojo sedmo od zadnjih osmih tekem.

Liga NBA, rezultati:

Toronto Raptors : Portland Trail Blazers 110:118*
Los Angeles Lakers : Detroit Pistons 114:99
Sacramento Kings : Memphis Grizzlies 86:97

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.