Šport > Košarka
1 ogledov

Rekordnih 22 točk Vujačiča

vujacicbryantmainaction Žurnal24 main
V četrtek zvečer so bila v ligi NBA odigrana tri srečanja. Saša Vujačič, ki je dosegel zanj rekordnih 22 točk, je z LA Lakersi slavil v Denverju. Boston je za 45 točk nadigral New York.
 

Liga NBA

New York : Boston 59:104
Denver : LA Lakers 99:127
Houston : Golden State 94:113

Los Angeles Lakersi so na gostovanju v Denverju zmagali s 127:99. Za zmago sta najzaslužnejša Kobe Bryant s 24 točkami ter Saša Vujačič z zanj rekordnimi 22. Poleg tega je igral vsega 21 minut, 19 točk je dosegel v zadnji četrtini ter obenem še trikrat uspešno podal in trikrat žogo ujel v skoku. Rezervisti Los Angelesa, poleg Vujačiča še Luke Walton in Jordan Farmar , so igrali tako dobro, da trener Phil Jackson Bryanta v zadnji četrtini sploh ni poslal na parket. "Zelo sem se zabaval, pa ne samo zaradi 22 točk. Soigralci so verjeli vame in mi pomagali k temu dosežku. Denver je dolgo igral consko obrambo, tako da je trener zahteval, naj se gibljem iz kota v kot. Vse skupaj, tudi prenos žoge, nam je lepo uspelo. Pokazali smo zelo dobro košarko. Neverjetno, kako nam je igra tekla," je bil po tekmi navdušen Vujačič. To je deveta zmaga Jezernikov v sezoni, prav toliko jih ima tudi Denver, ki pa je izgubil tretjič zaporedoma. Pri Nuggetsih sta bila znova najučinkovitejša Carmelo Anthony (23 točk) in Allen Iverson (21). Nad Vujačičem je šest minut pred koncem Anthony storil namerno osebno napako, a junaka večera pozneje obtožil, da je simuliral. "Mislim, da mu moram prinesti kakšen DVD s posnetki evropskega nogometa. Potem bo videl prava simuliranja. Mislim pa, da je bilo vse skupaj posledica frustracije. Carmelo je eden od najboljših igralcev ligi, toda nocoj smo ga zelo dobro pokrivali in zato me je prijel za vrat. Bil sem kar malo presenečen, ko sem začutil njegovo roko na svojem vratu," je dodal Vujačič. Pred srečanjem je trener Jackson objavil, da je pogodbo s klubom podaljšal do leta 2010.

Boston je New York nadigral za 45 točk. © AFP

 
Boston Celticsi so se po drugem porazu v sezoni, proti Clevelandu, takoj pobrali in se znesli nad Knicksi . V New Yorku so jih porazili s 104:59 in jim prizadejali tretji najhujši poraz v zgodovini, vodili pa so tudi že za 50 točk. Gostitelje je Nate Robinson s trojko v zadnji sekundi rešil neslavnega rekorda najmanj doseženih točk na tekmi v klubski zgodovini. Za New York je to deseti poraz na 14. tekmah, trenerju Isiahu Thomasu se stolček vse bolj maje. Medtem je Boston zmagal 12-krat na 14 srečanjih. Paul Pierce in Ray Allen sta dosegla vsak po 21 točk, v zadnji četrtini jima je trener privoščil počitek. Kevin Garnet je igral zgolj v prvem polčasu in dosegel osem točk. Priložnost za dokazovanje so dobili igralci s klopi, s 15 točkami jo je najbolje izkoristil Eddie House .

V tretjem četrtkovem srečanju je še tretjo gostujočo zmago večera dosegel Golden State , v Houstonu so slavili s 113:94. Po šestih porazih na začetku sezone je to osma zaporedna zmaga Bojevnikov. Prvi strelec ekipe in tekme je bil Baron Davis s 27. točkami. Yao Ming in Tracy McGrady sta bila krepko pod svojim običajnim učinkom, dosegla sta 10 oziroma 11 točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.