Šport > Košarka
42 ogledov

Rekordno število točk na tekmi zvezd

all star zahod nba EPA
Košarkarji Zahoda so zmagovalci tekme zvezd severnoameriške lige NBA.

Zahod je zmagal s 196:173, naziv MVP igralec pa je šel drugič zapored v roke branilca Oklahome Cityja Russella Westbrooka, ki je dosegel 31 točk.

all star zahod nba | Avtor: EPA EPA
Petinšestdeseti All-Stars na dan zaljubljencev v Torontu je bil v znamenju rekordov. 369 točk je največje število doseženih košev na dosedanjih tekmah zvezd, enako velja za seštevek 196, kolikor točk je dosegel Zahod, oziroma 104 točke Zahoda v drugem polčasu.

Najboljši strelec tekme je bil napadalec Indiane Paul George, ki je z 41 točkami le za točko zgrešil najboljši dosedanjih dosežek posameznika na All Stars. Leta 1962 je 42 točk dosegel Wilt Chamberlain.

Bolj kot tekma zvezd bo vikend All Stars v Montrealu - prvič doslej je potekal izven ZDA - ostal v spominu po sobotnih tekmovanjih v zabijanju in metanju trojk. Zach LaVine iz Minnesote je drugič zapored zmagal v zabijanju, Klay Thompson - Golden State Warriors - pa je v finalu trojk premagal soigralca in najbolj koristnega igralca minule sezone Stephena Curryja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.