Šport > Košarka
3 ogledov

Repeša: Tradicionalno vroč parket

Jasmin Repeša ni več trener Rome in je tako na voljo ekipam, ki iščejo novega tr Žurnal24 main
Košarkarjem rimske Lottomatice bo v četrtek v Tivoliju s klopi poveljeval Hrvat Jasmin Repeša, ki je pred sredinim večernim treningom spregovoril nekaj besed za zurnal24.si.

Pred nami je tretji letošnji evropski obračun edinega slovenskega predstavnika v košarkarski Evroligi. V Tivoli prihaja rimska Lottomatica, tudi z našima legionarjema Primožem Brezcem in Sanijem Bečirovičem. Balkanski triumvirat na klopi dopolnjuje Jasmin Repeša, priznani hrvaški trener, ki bo s svojo ekipo poskušal zagreniti življenje Unionu Olimpiji. Ta bi bil v primeru poraza že v zelo zahtevnem položaju.

 

Sani in Ilievski pred jubilejem

Olimpijin organizator igre Vlado Ilievski potrebuje še 17 točk, da jih doseže 1000 v svoji karieri v Evroligi. Sani Bečirovič je medtem le štiri zadete mete oddaljen od 100 evroligaških trojk.

"Pot je bila mirna, spočili smo se in se pripravili za trening. Pričakujem težko tekmo, saj je Olimpija zelo dobro moštvo, ki se mu vidi, da dobro trenira in ima sistem igre," pravi Repeša, ki je izpostavil moč tivolskega občinstva. "Vemo, da je gostovanje v Ljubljani tradicionalno zelo vroče. Le z mentalno in fizično močjo skozi vseh 40 minut lahko tu prideš do zmage. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, zagotovo pa bo tekma zelo težka. Še vedno se tepemo po glavi zaradi zapravljene zmage proti Albi. V Ljubljani moramo odigrati bolje kot na zadnjih tekmah."

Olimpija v tej sezoni svojim navijačem še ni ponudila pretiranega zadovoljstva. Kaj pa je pri analizi opazil naš sogovornik? Od kod njegovi ekipi preti največja nevarnost? "Igrajo dobro obrambo, veliko tečejo in imajo kar nekaj dobrih strelcev," o zmajih pravi Repeša. "Velik napredek je zaznati tudi pri igralcih pod košem. Olimpija je dobro zapolnjeno moštvo."

Repeša svoje igralce pripravlja na Olimpijin sistem igre. © Nik Rovan

 
V tej sezoni sta ključni del moštva rimske Lottomatice tudi prej omenjena naša košarkarja. Za Bečiroviča in Brezca seveda njun trener najde le spodbudne besede. "Oba sta dobra igralca in sta se dobro znašla. Do zdaj sta odigrala zelo dobro, seveda pa od njiju pričakujemo še več."

 

Preberite še ...

Intervju: Primož Brezec
Intervju: Vlado Ilievski
Sredine tekme

Rim sicer na zmago v najžlahtnejšem klubskem tekmovanju čaka že od leta 1984. Z Repešo na čelu in velikim Dejanom Bodirogo na mestu športnega direktorja je napredek zagotovljen. Union Olimpija bo poskušal obema cenjenima možema na tem prostoru nekoliko poslabšati četrtkov večer.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.