Šport > Košarka
17 ogledov

Revanša Cavsov! Končno pravi Dragić.

LeBron James
1/9
Žurnal24 main
Cavaliersom je uspelo sladko maščevanje: s 102:90 so doma premagali Jamesa in njegove Heate. Ob višji minutaži Dragića (13 točk) so Rockets premagali Nets, a so še naprej dve zmagi za končnico.

Sladko maščevanje Cavsov
Cleveland Cavaliers so zmagali šele petnajstič v sezoni in sploh prvič z razliko, višjo od 10 točk. A to je bila zmaga, ki so si jo najbolj želeli. S 102:90 so premagali ekipo svojega nekdanjega zvezdnika LeBrona Jamesa, Miami Heate. Ko sta se ekipi srečali decembra, so za 28 zmagali Heati. Tokrat je bilo povsem drugače, saj so Cavaliers sredi tekme vodili že za 23 točk. J. J. Hickson se je dokazal z 21 točkami, Anthony Parker jih je dodal 20. Na drugi strani je James ob koncertu žvižgov imel 27 točk, 12 podaj in 10 skokov.

"Vemo, da proti nam vsi igrajo še dodatno motivirano. Cavaliers so tokrat že od prve minute igrali zelo zavzeto. Zanje je to zelo dobra zmaga," je pošteno priznal LeBron. "Ta zmaga je bila za naše navijače, v zahvalo za njihovo podporo. Kljub slabim rezultatom so nam stali ob strani," je poudaril Daniel Gibson. Ja, dvorana v Clevelandu je kljub porazom vselej razprodana, kar je poseben dosežek za Cleveland, ki svojim športnim franšizam ob slabih rezultatih pogosto obrne hrbet (predlani je bil denimo stadion Cleveland Brownsov v ligi NFL pogosto na pol prazen).

Vsi Slovenci nad 10 točk
Goran Dragić je tokrat dobil nekaj več minutaže (19 minut), saj je Kyle Lowry lažje poškodovan (vseeno je igral 29 minut). Dal je 13 točk in tako Houston Rocketsom pomagal do pomembne zmage v boju za končnico. S 112:87 so premagali New Jersey Nets. Pri slednjih je dal Saša Vujačić v 28 minutah 11 točk. Rakete ostajajo dve zmagi za osmim mestom. V noči na sredo je igral tudi tretji Slovenec v NBA. Beno Udrih je za zmago Sacramento Kingsov s 116:113 nad Phoenix Suns prispeval 19 točk (42 minut).

"Nocoj je igral dobro. Zadeval je odprte mete. Sicer se še uči kaj narediti v napadu, vendar mi je bilo všeč, kako je rinil žogo naprej, ko je šel Kyle Lowry ven. Ni še tako udoben v napadu, kot Kyle, vendar je nocoj opravil dobro delo," je po tekmi Dragičevo igro ocenil trener Raket, Rick Adelman. "Zame je vsaka tekma pomembna, še posebej zdaj v novem klubu. Danes sem solidno odigral, sicer pa težko ocenjujem svoj nastop. To ocenjuje trener," je povedal Dragič in dodal, da je bilo sinoči tako kot ponavadi namreč, da v klubu za katerega igra od 24. februarja, prihaja v igro vsako drugo četrtino.

Vujačič je po tekmi povedal, da so začeli dobro, vendar naenkrat popustili. "Nismo igrali na pravilen način, žoga ni krožila, v obrambi smo pozabili na principe. Težko je, smo mlada ekipa in napake, kot današnje, se dogajajo," je dejal Mariborčan, ki je od petih poskusov za tri točke zadel le enega. "Metal sem ven iz ritma in forsiral nekaj metov. Tako pač pride," je dejal.

Liga NBA, tekme 29. 3.:

New Jersey Nets : Houston Rockets 87:112
Lopez 22, Vujačić 11 (28 minutah); Martin 20, Dragić 13, 2 sk., 1 as. (19 min)

Sacramento Kings : Phoenix Suns 116:113
Thornton 24, Udrih 19, 5 as. 2 sk. (42 min); Dudley in Frye po 21

Oklahoma City Thunder : Golden State Warriors 115:114 (po podaljšku)
Durant 39, Ibaka 19; Curry 35, Lee 24, 15 sk.

Cleveland Cavaliers : Miami Heat 102:90
Hickson 21, 12 sk., Parker 20; James 27, 12 as., 10 sk., Wade 24, Bibby 23

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.