Šport > Košarka
45 ogledov

Rizvić blestel v Zagrebu

Hasan Rizvić je bil najbolj zaslužen za visoko zmago Unics Kazana v Zagrebu. (Fo KZS/Aleš Fevžer
Hasan Rizvić je 2. krogu šestnajstih najboljših moštev evropskega pokala v košarki z Uniksom iz Kazana gostoval v Zagrebu pri Cedeviti in visoko zmagal z 94:76.

Cedevita je proti Uniks Kazanu v Top 16 evropskega pokala doživela boleč poraz (94:76).

Moštvo Ace Petrovića ni našlo načina, kako zaustaviti raznovrsten napad gostov iz Kazana, v vrstah katerega je blestel Hasan Rizvić. Občasni slovenski reprezentant je tekmo končal s 15 točkami in osmimi skoki in bil najboljši posameznik svojega moštva.

Uniks je v dvorani Dražena Petrovića v prvih treh četrtinah trojke metal 7/10, v zadnji četrtini pa zadel vse štiri poskuse za tri točke in skupaj dosegel kar 35 točk ter pobegnil na varnih 20 točk prednosti. V odsotnosti Corsleyja Edwardsa je bil pri Zagrebčanih najbolj učinkovit Dontaye Draper s 16 točkami.

V četrtek bo s svojim Panelliniosom pri berlinski Albi, ki je v začetku tedna zamenjala trenerja (namesto Luke Pavičevića je prišel Milu Katzurin), gostoval Samo Udrih.

Skupina I:
Cedevita Zagreb : UNICS kazan 76:94
Torek
Gran Canaria : Hemofarm Stada

Skupina J:
Budivelnik : Göttingen: 68:56
Le Mans
: Aris BSA 85:70

Skupina K
Nymburk : Pepsi Caserta 68:74
Galatasaray : Asefa Estudiantes 57:68

Skupina L:
Cajasol Sevilla
: Benetton Bwin 66:55
Četrtek:
Alba Berlin - Panellinios

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.