Šport > Košarka
41 ogledov

Robinson prvak v zabijanju, Gordon v metanju trojk

Eric Gordon metanje trojk
1/6
EPA
V ligi NBA je ta konec tedna na sporedu vikend zvezd, v soboto zvečer so tekmovali v spretnostnem izzivu, zabijanju in metanju trojk.

Košarkar Indiane Glenn Robinson III je večer pred vrhuncem vikenda zvezd v New Orleansu zmagal v zabijanju. Za zmago in perfektno oceno 50 v zadnjem poskusu je preskočil tri ljudi in z obema rokama zabil v koš. 

Robinson je preskočil soigralca Paula Georga, klubsko maskoto in navijačico, v finalu pa je bil boljši od Phoenixovega novinca Derricka Jonesa, ki je v tej sezoni za omenjeni klub zbral vsega 24 minut, večino časa pa preživel v razvojni ekipi Northern Arizona Suns. Poleg obeh omenjenih sta v zabijanju tekmovala še DeAndre Jordan iz Los Angeles Clippers in Aaron Gordon iz Orlanda.

"V tekmovanje sem želel prinesti nekaj energije. Želel sem narediti nekaj, kar ni videl še nihče," je povedal zmagovalec zabijanja.

Gordon najboljši strelec, Porzingis najspretnejši

V metu trojk je zmagal Eric Gordon iz Houston Rockets. Najboljši strelec za tri točke v tej sezoni je v metu trojk po podaljšku premagal Clevelandovega Kyrieja Irvinga. Branilec zmage Klay Thompson je izpadel v prvem krogu.

V spretnosti je zmagal center New York Knicks Kristaps Porzingis, ki je bil v finalu boljši od Utahovega Gordona Haywarda.

 
Komentarjev 1
  • znalec 15:10 19.februar 2017.

    tile mladi nba zvezdniki seveda ne poznajo in niso slišali marka miliča ali vsaj youtube posnetka