Šport > Košarka
88 ogledov

Rodman razkril ekipo za tekmo v S. Koreji

dennis rodman Reuters
Nekdanji ameriški košarkar Dennis Rodman, glavni ''diplomat'' za izboljšanje odnosov med ZDA in Severno Korejo, je imenoval zvezdniško zasedbo, s katero bo zaigral na prijateljski tekmi proti izbrani vrsti te totalitarne države.

Dennis Rodman je razkril seznam nekdanjih košarkarjev lige NBA, ki bodo zaigrali na ekshibicijski tekmi v Pjongjangu. Rodmanu se bodo pridružili Kenny Anderson, Cliff Robinson, Vin Baker, Craig Hodges, Doug Christie in Charles D. Smith. ''Črv'' je upal, da se bosta zvezdniški ekipi pridružila tudi Scottie Pippen in Karl Malone, vendar se to, kot kaže, ne bo zgodilo.

Zvezdniška zasedba bo v sredo odigrala ekshibicijsko tekmo proti reprezentanci Severne Koreje, s katero bodo proslavili rojstni dan voditelja države Kim Džong Una. Rodman se je z mladim diktatorjem spoprijateljim že med svojim prvim obiskom v Pjongjangu, njuno prijateljstvo pa se je z nadaljnimi srečanji še okrepilo.

''Pretekli obiski so mi omogočili, da sem občutil navdušenje in podporo navijačev,'' je povedal Rodman, ki bo prevzel mesto selektorja Severne Koreje. ''Nasmeški na obrazih otrok in družin so dokaz o dobrem delu, ki ga opravljamo z našo misijo. Vsi se veselimo obiska Pjongjanga, da bomo spoznali državljane in stkali vezi, zaradi katerih se bomo prihodnje leto vrnili,'' je dodal nekdanji košarkar Detroita, San Antonia, Chicaga, Los Angelesa in Dallasa.

denis rodman kim džong su | Avtor: Reuters Reuters

Rodman je Severno Korejo prvič obiskal februarja lani in postal najprepoznavnejši Američan, ki se je po prevzemu oblasti srečal s severnokorejskim voditeljem. Še več, predsedniku Baracku Obami je celo prenesel sporočilo, da si Kim Džong Un želi njegovega klica. Nekdanji vrhunski košarkar je zaradi obiskov totalitarne države postal pogosta tarča kritik, saj je Kim Džong Una označil za doživljenjskega prijatelja, s čimer je po mnenju številnih Američanov spregledal hude kršitve človekovih pravic, ki jih dopušča severnokorejski režim.

Komentarjev 1