Šport > Košarka
26 ogledov

"Roma, ekipa, ki se jo da premagati"

Za razliko od tekme proti Ciboni bosta morala svoje dodati tudi Sašo Ožbolt in K Žurnal24 main
Sedem let smo ljubitelji košarke čakali na nastop Olimpije med šestnajstimi najboljšimi v Evroligi in ta četrtek se bo zgodilo! Gostujejo v Rimu. "Če bomo pravi, je to ekipa, ki se jo da premagati."

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v četrtek začeli z nastopi v drugem delu Evrolige. Njihov prvi tekmec bo Lottomatica v Rimu (21.00), ki je prejšnji teden dobila novega trenerja, slovenskega strokovnjaka Saša Filipovskega. V skupini z Barcelono in Maccabijem bo vsaka tekma odločilna in vsaka zmaga zlata vredna. "Če bomo pravi, je to ekipa, ki se jo da premagati," pravi ljubljanski strateg Jure Zdovc, ki pa se hkrati zaveda nevarnosti, ki jo za tekmeca prinašajo spremembe na trenerskem stolčku. "Za nas zagotovo ni dobro, da je na klop Lottomatice prišel Sašo Filipovski, ki ga izjemno spoštujem. Kot vsak dober trener je vpeljal nov sistem dela in igre, ki že kaže rezultate, hkrati pa Sašo zelo dobro pozna naše igralce, zato se bo temeljito pripravil."

Lottomatica se je v drugi del Evrolige uvrstila kot četrtouvrščena ekipa v svoji skupini s petdesetodstotnim izkupičkom. Doma je premagala le nemški Brose Baskets, belgijski Spirou Charleroi ter špansko Unicajo. "S prihodom Filipovskega je Lottomatica začela igrati bolj kolektivno, saj se je prej prepogosto dogajalo, da je hotel posameznik premagati celo nasprotno ekipo," pravi Zdovc, ki obljublja, da se bodo njegovi varovanci zavzeto pripravili na pasti Lottomatice in naredili vse, da se iz večnega mesta vrnejo z dvema točkama.

Luigi Datome Radoslav Raso Nesterovic Raso Nesterovic Marko Keselj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"V drugem delu je le šest tekem, zato je vsaka toliko bolj pomembna. Če si v prvem delu zgrešil, si imel še devet popravnih izpitov, zdaj tega ni več in vsakič gre zares. Priložnost, ki smo si jo priborili z dobrimi igrami v prvem delu, moramo zdaj izkoristiti. A to lahko naredimo le, če bomo strnili svoje vrste in odigrali precej bolje kot na prejšnjih tekmah," je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal trenutno eden najboljših mož pri Unionu Olimpiji, Kenny Gregory.

Iz vsake od štirih skupin se bosta v četrtfinale uvrstili po dve najboljši ekipi. Teoretično so možnosti Uniona Olimpije precej majhne, saj sta v skupini F še branilka naslova FC Barcelona ter evropski velikan Maccabi iz Tel Aviva. "Mislim, da so si na žrebu vsi želeli v skupino dobiti Union Olimpijo, saj jo nekoliko podcenjujejo. A ti fantje še niso bili v Stožicah in ne vedo, kako je, ko se na noge dvignejo vsi gledalci. Vlogo favoritov jim zato z veseljem prepuščamo in komaj čakamo, da se srečamo v Stožicah," sporoča Zdovc.

Lottomatica so:
Jacopo Giachetti (190, 1983), Angelo Gigli (209, 1983), Charles Smith (193, 1975), Alessandro Tonolli (202, 1974), Darius Washington (195, 1985), Luca Vitali (200, 1986), Andrea Crosariol (210, 1984), Ali Traore (208, 1985), Luigi Datome (202, 1987), Nihad Djedović (196, 1990), Nemanja Gordić (195, 1988), Vladimir Dašić (208, 1988), Andrea Iannilli (207, 1984), trener: Sašo Filipovski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.