Šport > Košarka
44 ogledov

Roman Lisac: Prenosi na TV SLO

Žurnal24 main
Roman Lisac, izvršni direktor lige NLB, je za Žurnal24 spregovoril o prihajajoči sezoni jadranske lige.
Kakšne novosti se obetajo v novi sezoni lige NLB?
Ostajamo pri istem številu moštev, torej 14. Ni se prav dosti spremenilo od minule sezone. Ponovno se vrača končni turnir najboljše četverice. Novost je, da bo osem najboljših po rednem delu odigralo eno kolo končnice (po sistemu 1-8, 2-7 …), o prvaku pa bo nato odločal končni turnir. Med poletjem smo poskrbeli za dogajanje z ulično košarko, ki bo odslej stalnica v naši ponudbi.

Se že ve, kje bo Final Four?
Ne ve se še. To bomo vedeli januarja. Oceniti moramo, kje bo marketinško najbolj zanimivo. Počasi bo že čas, da se podamo v kak kraj, kjer liga NLB še ni prisotna. To bi bila dobra promocija košarke.

Ob koncu prejšnje sezone se je veliko govorilo, da se bo tekmovanju pridružil tudi makedonski Rabotnički. A se to ni zgodilo ...
V zadnjem trenutku so Makedonci odpovedali. Ugotovili so, da ne bodo mogli sestaviti konkurenčnega moštva. Tako da je namesto Rabotničkega priložnost dobil en hrvaški klub več.

Boste Makedonce ponovno povabili prihodnje leto?
Bomo videli, kaj bodo lahko sestavili. Imeli so idealno priložnost. Ponujali smo jim roko. Na vsa usta so obljubljali, da bodo naredili konkurenčno ekipo, da to ni problem, na koncu pa je bilo drugače. Oni so želeli sestaviti makedonsko ekipo, pripeljati domov Todorja Gečevskega iz Zadra in Vrbico Stefanova, pa se jim ni izšlo.

Tekma All Star ostaja v vašem repertoarju?
Seveda. Samo razmišljamo, ali jo bomo selili po vseh državah ali pa jo kar vsako leto priredimo v Ljubljani. Glede organizacije je druga možnost boljša. Vse imamo pri roki. Datum je določen – 27. december.

Kaj bo s televizijskimi prenosi?
Za televizijske prenose smo dogovorjeni s TV Slovenija. Tekme slovenskih klubov bo prenašala nacionalna televizija, tekme drugih klubov, na primer tekmo Cibona – Partizan in pa tekme slovenskih klubov, ki jih ne bo prenašala TV SLO, pa Športklub in TV Koper.

Zanimivo, saj je bilo v preteklosti moč slišati marsikatero krepko na račun nizke gledanosti ...
To ni res. Zato pa smo tudi se dogovorili.

Nacionalna televizija torej vse stroške krije sama?
Tako je.

Kako se klubom finančno izplača liga NLB, denimo Heliosu?
Za Helios je to mednarodno tekmovanje, ki ga igra brez kakršnihkoli dodatnih stroškov. Še vedno pokrivamo bivanje ekip v najboljših hotelih, prevoze klubov na tekmo in sodniške stroške. Noben klub ne plačuje nikakršnih taks ali kotizacij, nima stroškov izdaje igralnih kartonov. To je liga, ki je za klube v Evropi najugodnejša.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.