Šport > Košarka
16 ogledov

Rondo nezadovoljen zapustil soigralce

Rondo je čutil, da selektor ne računa nanj. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Košarkarsko javnost je obšla vest, da bo hitri in spretni Rajon Rondo izpustil letošnje svetovno prvenstvo v Turčiji. Razlog ni v družinskih obveznostih, kot je to predstavila zveza, temveč v neprimernem statusu.

''Mislim, da sem bil na izhodnih vratih,'' je Rondo povedal novinarskim kolegom pri ESPN. ''Očitno je, na prejšnji tekmi nisem dobil priložnosti za igro. To dejstvo pove veliko.''

''To je najboljše za našo državo,'' je še dodal organizator igre Boston Celtics, ki je hkrati potarnal, da je bilo to prvič po njegovi debitantski sezoni v ligi NBA, ko za igro ni dobil niti ene same sekunde. A s tem se je očitno že sprijaznil. ''To je del tega. Vedeli smo, da se bo v ekipo za SP v Turčiji najprej treba uvrstiti.''

Mislim, da sem bil na izhodnih vratih.
Rajon Rondo

Še preden so ESPN-jevi kolegi dobili Ronda, pa je Jerry Colangelo, predsednik ameriške košarkarske zveze, v izjavi za javnost, v kateri je zveza zadevo želela olepšati, povedal, da se je Rondo nastopu odpovedal zaradi družinskih zadev in zaradi nekaterih stvari pred začetkom NBA-sezone, ki jih mora še urediti. Ob tem pa dodal: ''Rondo je opravil izjemno delo v času naših priprav in za njegov trud smo mu hvaležni. Še vedno ima vso našo podporo.''

Potem ko je Rondo izgubil mesto v začetni peterki minuli konec tedna v Madridu, je 24-letnik kar naenkrat postal tretji branilec reprezentance. Prednost pred njim sta imela Derrick Rose in Russell Westbrook.

sn | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Preden se je Rondo odločil za odhod iz reprezentance, pa je ameriški trener Mike Krzyzewski napovedal, da bo sredino tekmo proti Grčiji začel z isto zasedbo kot tisto proti Španiji. O Rondu konkretno pa to: "Ni važno tisto, kar mora Rajon pokazati, ampak to, kar potrebuje naša ekipa. Našli smo dobro postavo in mednarodne tekme so zelo različne od tistih v NBA, to lahko vprašate katerega koli fanta tu. Poskušamo igrati tako, da na parketu ne bi imeli dveh slabih strelcev z razdalje naenkrat."

Rondo, ki resda ne slovi po najboljšem metu, a je v letošnji končnici lige NBA blestel, je očitno čutil, da ameriški trener nanj ne računa, zato se je nastopu na svetovnem prvenstvu odpovedal kar sam. Podobno se je zgodilo tudi v slovenski reprezentanci, kjer Beno Udrih ni dobil takšnega statusa, kot si ga je želel, zato je zapustil priprave slovenske reprezentance.

Velikega imena praktično ni
Miku Krzyzewskemu tako s seznama ne bo treba prečrtati nobenega od košarkarjev. Na prvenstvo potujejo: Derrick Rose, Chauncey Billups, Russell Westbrook, Stephen Curry, Eric Gordon, Kevin Durant, Rudy Gay, Danny Granger, Lamar Odom, Andre Iguodala, Tyson Chandler in Kevin Love.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.