Šport > Košarka
20 ogledov

Rose operiran: slovo od še ene sezone

Rose Portland Trail Blazers Chicago Bulls NBA bergle poškodba kolena Reuters
Prvi zvezdnik Chicago Bulls Derrick Rose je po novi operaciji kolena že končal letošnjo sezono lige NBA, so v ponedeljek sporočili iz tabora Bikov.

Derrick Rose, najkoristnejši igralec (MVP) leta 2011, je zaradi operacije vezi levega kolena izpustil že celotno lansko sezono, tokrat pa si je na petkovi tekmi v Portlandu poškodoval meniskus desnega kolena in v ponedeljek tudi uspešno prestal operacijo.

"Zgodaj zjutraj je branilec Chicago Bulls Derrick Rose uspešno prestal operacijo strganega meniskusa desnega kolena. Rose do konca sezone ne bo več igral," so v kratkem sporočilu za javnost zapisali pri Chicago Bulls

Odločil se je za težji poseg

Rose je imel po novi poškodbi kolena na voljo izbiro – lahko bi mu odstranili del poškodovanega ligamenta, v tem primeru bi se lahko vrnil že po nekaj tednih, a bi tvegal hujšo poškodbo. Odločil se je za ponovno pričvrstitev meniskusa, kar ga bo znova za okrog pol leta oddaljilo od igrišča.

Odlični branilec je po povratku začel deset od enajstih tekem Bikov in povprečno dosegal 15,9 točke in 4,3 podaje. Nova poškodba Chicagove številke ena je hud udarec njihovim upom po boju za naslov prvaka. Trenutno zasedajo šesto mesto v vzhodni konferenci s 50-odstotnim izkupičkom šestih zmag in šestih porazov.

Bryant podaljšal za dve leti

Ameriški košarkar Kobe Bryant bo še dve sezoni nosil dres Los Angeles Lakers. Sedanja pogodba bi se zvezdniku jezernikov, ki je nedavno po poškodbi Ahilove tetive začel trenirati, a še ne igra na tekmah, iztekla po koncu letošnje sezone. Kljub odsotnosti z igrišč bo Bryant letos s 30,5 milijona dolarjev največji zaslužkar v ligi NBA.

Finančnih podrobnosti nove pogodbe klub ni razkril, a je ameriški portal ESPN poročal, da je 35-letni Bryant sodelovanje podaljšal za 48,5 milijona dolarjev. Bryant je fotografijo tistega dela pogodbe, kjer sta njegov ter podpis direktorja kluba, ne pa tudi številke, tudi objavil na družabnem omrežju.

Korak v smeri upokojitve pri Lakersih

Direktor Mitch Kupchak je ob novici o podaljšanju sodelovanja izrazil prepričanje, da bo Bryant kariero končal v dresu njegovega kluba.

"To je lep dan za nas in naše navijače. Vedno smo govorili, da bi radi Kobeja navezali na naš klub do upokojitve in ta pogodba je korak v to smer. Ni prav pogosto, da bi igralec v NBA preživel 20 sezon v enem klubu, najpomembneje pa je, da je to eden najboljših igralcev na svetu in da igra za nas," je dejal Kupchak.

Jezerniki so, odkar imajo v svojih vrstah Bryanta, osvojili pet naslovov prvaka (2000, 2001, 2002, 2009, 2010).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.