Šport > Košarka
18 ogledov

Rose za MVP-ja, Knicks = ni obrambe

Pričakovati je, da bo tudi James moral pomagati pri pokrivanju Rosa. (Foto: Reut Žurnal24 main
Bulls so 10 tekem pred končnico najbolj vroči. Rose je glavni kandidat za MVP-ja. Knicks so v krizi, ker ne igrajo obrambe. Napad pa je težava Celticsov. Heati so spet pravi, prebujajo se Rockets.
Slovenci in končnica!?
Beno Udrih je s Sacramento Kings (19-52) že davno odpisan. Enako velja za Sašo Vujačića in njegove New Jersey Nets (23-49). Goran Dragić pa se s Houston Rockets (38-34) krčevito bori za osmo mesto na Zahodu.

Pred moštvi lige NBA je še okoli 10 tekem oziroma dobra dva tedna rednega dela. Neznank pred končnico je vse manj, krog favoritov za šampionske prstane se oži, nekaj ekip je padlo v krizo, spet druge so se izvile iz nje. V članku smo izpostavili nekaj ključnih zgodb zadnjih dni.

Rose za MVP-ja
Na Vzhodu so se na prvo mesto povzpeli Chicago Bulls (53 zmag in 19 porazov). Vse več ameriških analitikov meni, da so postali glavni favoriti za naslov, medtem ko bi moral njihov Derrick Rose postati najbolj koristen igralec rednega dela (MVP). Na Zahodu imajo sicer San Antonio Spurs (57-15) pet zmag več, a vsaj v zadnjem času ne igrajo tako dobro kot v prvi polovici sezone. Tim Duncan naj bi se po poškodbi do končnice vrnil.

Heat: spet so pravi
V zadnjih dveh tednih so najbolj vroči zasledovalci Chicaga na Vzhodu Miami Heat (50-22) in Orlando Magic (47-26). Odkar Dwyane Wade (in ne več LeBron James) prevzema ključne mete v zaključkih tekem, Vročica premaguje tudi boljše ekipe. Na Zahodu je pred končnico zelo razpoloženih več ekip: kar osem jih ima več kot 40 zmag (le pet na Vzhodu). Los Angeles Lakers (52-20) so v najožjem krogu favoritov. Dallas Mavericks (51-21) so sicer odlični, a v končnici pogosto pogorijo. Oklahoma City Thunder (47-24) in Denver Nuggets (44-29) so glavni kandidati, da v playoffu pripravijo kakšno presenečenje.

Rockets se bližajo
Bolj ali manj je že odločnih 15 od 16 potnikov v končnico. Na Vzhodu ima osmouvrščena Indiana Pacers (32-42) sicer le tri zmage več od Milwaukee Bucksov (29-43) in Charlotte Bobcatsov (30-42), a je v zadnjem času v boljši formi. Bolj napeta pa je bitka za osmo mesto na Zahodu. Memphis Grizzlies (40-33) imajo na osmem mestu sicer dve zmagi prednosti pred Houston Rockets (38-34), a so slednji na krilih Kyla Lowryja v zadnjih dveh tednih zelo vroči (zdaj pa se je po poškodbi vrnil še Luis Scola).

New York Knicks : Orlando Magic 99:111 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Celtics: težava je napad
Glavni temi pogovorov pa sta padca v formi Boston Celticsov (50-21) in New York Knicksov (35-38). Prvi so po številu zmag sicer še vedno številka dve na Vzhodu, a so izgubili šest od zadnjih 10 tekem. Vse bolj je jasno, da menjava Kendricka Perkinsa in Nata Robinsona za Nenada Krstića in Jeffa Greena ni bila prava poteza. Kot prvo so izgubili igralca, ki je skrbel za pravo kemijo, in kot drugo dominantnega centra za obrambo. Pa vendarle je zdaj zanimivo, da njihova glavna težava po tisti kupčiji ni obramba, temveč napad! Če so prej na 100 napadov dali 105,2 točke, zdaj dajejo le 100,3 točke. Še več: odstotek meta iz igre jim je padel iz 52 odstotkov za dve točki in 37 za tri na 46 odstotkov za dve in 30 odstotkov za tri (na zadnjih 10 tekmah).

Knicks: obramba, kaj je to!?
Še slabše pa igrajo Knicks, saj imajo na zadnjih 10 tekmah le eno zmago. Prvih nekaj srečanj po kupčiji za Carmela Anthonyja so bili dobri in že se je govorilo o epskem dvoboju prvega kroga končnice s Heati. Zdaj so padli na osmo mesto Vzhoda in bi se z Miamijem v končnici lahko srečali, če ti prehitijo Celtics na drugem mestu. Z Melom so odigrali 18 tekem, a zmagali so jih le sedem. Kritiki kupčije za Anthonyja so imeli prav: z njim je njihova obramba še slabša, še posebej, ko sta na parketu skupaj z Amarejem Stoudemirejem! Na 100 napadov dobivajo kar 109,4 točke (prej 106,1 točke). Še hujši pa je naslednji podatek: v zadnji četrtini na 100 napadov dobijo kar 121,8 točke! Za prstan bodo v prihodnje morali igrati bolj umazano obrambo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.