Šport > Košarka
43 ogledov

Rubio bi bil rad kot Pistol Pete

Ricky Rubio je prepričan, da bodo na SP zaustavili Američane. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ricky Rubio bo eden od zvezdnikov SP v Turčiji. Pravi, da bodo zaustavili ZDA. O NBA še ne razmišlja resno. Čez lužo bo šel čez eno leto in rad bi bil kot Pete Maravich, s katerim ga pogosto primerjajo.
Pete Maravich, klicali so ga Pistol Pete, je sin srbskih priseljencev v Pittsburgh. Konec 60. se je dokazal v NCAA, saj še danes drži rekord 3.677 točk in povprečje 44,2 točke na srečanje. V NBA je igral 11 sezon (za Hawks, Jazz in Celtics). Leta 1988 je umrl star 40 let (zastoj srca).

Star je 19 let, a bo eden od nosilcev igre španske reprezentance na bližajočem SP v Turčiji. Ricky Rubio je bil že lani kot peti izbran za ligo NBA, a se mu ne mudi, da bi zaigral za Minnesoto Timberwolves. Vsaj še eno sezono bo igral za Barcelono (in s tem za potrebno minutažo prikrajšal našega Jako Lakoviča). "Z Minnesoto se sicer pogovarjam, a moje misli niso osredotočene nanjo. Šele naslednje leto se bomo odločali o selitvi. Pogovarjal sem bom z Barcelono, Minnesoto, z mojimi agenti in se bomo nato skupaj odločili," v času priprav na SP pripoveduje Rubio. "Seveda pa je NBA sanjski za vsakega košarkarja. O tem sanjaš od malih nog."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Španci imajo v zadnjih letih z NBA različne izkušnje: brata Pau in Marc Gasol zelo dobre, Juan Carlos Navarro pa se je hitro vrnil domov. "So Španci, ki so uspeli, in Španci, ki so se hitro vrnili. Ko bom šel v NBA, in če bom slab, sem bom tudi sam vrnil, a v osnovi si želim tam narediti dolgo kariero," priznava nadarjeni Ricky, ki mu godi, da ga primerjajo s pokojnim štirikratnim udeležencem NBA All-Star tekme Petom Maravichem. "Še isto pričesko imava," se pošali Rubio. "Pistol Pete je bil izjemen košarkar. Videl sem veliko njegovih posnetkov in vsi ga hvalijo. Tudi sam ga cenim. V primerjavi z njim nisem dosegel še ničesar. Upam, da s trdim delom nekega dne pridem na njegov nivo."

Čeprav bo reprezentanca ZDA v Turčiji igrala z drugo ekipo, se Rubio zaveda njihovih kvalitet, a: "Ekipi ZDA manjka veliko igralcev, tako kot nam manjka Pau, a šteje le 12 igralcev, ki bomo na SP. Ne izgubljajmo besed o igralcih, ki jih ne bo. ZDA ima tudi brez njih dovolj kvalitete, a mi jih bomo vseeno ustavili." Na koga bodo Španci še posebej pozorni na SP? "Na Turke, ker bodo domača ekipa. Argentina in Brazilija bosta tudi nevarni." Rubia in kolege pravi preizkus pred SP čaka v nedeljo, ko v Madrid pridejo Američani. "To bo odličen test in takrat bomo videli, na kakšnem nivoju smo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.