Šport > Košarka
12 ogledov

Rubio bo šel v NBA šele čez dve leti

Ricky Rubio si je želel, da bi ga izbrali Sacramento Kings, a je pristal pri T'W Žurnal24 main
"Odločil sem se, da ostanem pri Joventutu," sporoča mladi španski košarkarski biser, Ricky Rubio. V ligo NBA k Minnesoti Timberwolves bo šel šele čez dve leti.
Ricky Rubio je v intervjuju za časnik Marca prvič odkrito spregovoril o svoji prihodnosti. Čeprav je bil letos izbran na naboru za ligo NBA, pa v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu ne namerava zaigrati še dve sezoni. Devetnajstletni španski biser želi septembra z reprezentanco osvojiti naslov evropskega prvaka, nato pa se vrača v Badalono k Joventutu. Minnesota Timberwolves, ki so ga kot petega izbrali na naboru, Joventutu niso pripravljeni plačati visoke odškodnine (niti tako nujno ne potrebujejo branilca). Vse kaže, da Joventut preveč zahteval tudi od Barcelone in Real Madrida, ki si ga oba želita v svojem klubu.
 
 

Vedno sem si želel igrati za Joventut.

Ricky Rubio

 
Ricky je po več tednih negotovosti zdaj končno spet nasmejan. "Bil sem zaskrbljen, ker nisem vedel, kje bom igral. Zdaj vem. Odločil sem se, da ostanem pri Joventutu." Pravi, da ga veliko občudovanje Barcelone ni premamilo. "Vedno sem si želel igrati za Joventut. Moja prva izbira je bila od vsega začetka, da ostanem v Badaloni." Rubio tako namerava do konca oddelati svojo pogodbo s Joventutom. "Ko mi bo čez dve leti potekla zdajšnja pogodba, bom prost in bom šel v NBA. Mislim, da me bodo v Minnesoti toplo sprejeli. So mlada ekipa in imajo pravo vizijo." Rubio sicer meni, da je že zdaj fizično in duševno nared za ligo NBA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.