Šport > Košarka
34 ogledov

Rubio umiril Lina, ne tudi samega sebe

Rubio Minnesota Timberwolves New York Knicks NBA EPA
Pravljična zgodba organizatorja igre New York Knicks, mladega Jeremyja Lina, je pri Minnesoti Timberwolves dobila novo, že peto zaporedno zmagovito poglavje (100:98). Mladi diamant Newyorčanov se je ob Špancu Rickyju Rubiu sicer ni naigral, a vseeno dobil interni dvoboj mladih talentov.

Jeremy Lin, ki na zadnjih tekmah New York Knicks ob odsotnosti prvih zvezdnikov Carmela Anthonyja in Amareja Stoudemireja praktično lastnoročno rešuje njihovo sezono, je v prvem polčasu pri Minnesoti Timberwolves dosegel 15 točk. To mu je uspelo že na četrti zaporedni tekmi, toda tokrat ga je enkrat za spremembo ujela tudi kruta realnost, saj je v groznem nadaljevanju iz igre metal le 1/13, zbral pa je praktično toliko izgubljenih žog kot točk (na koncu tekme 20).

Tokrat so mu na pomoč priskočili tudi soigralci, sam pa je zadel prosti met 4,9 sekunde pred koncem in ponesel Knicks do zmage. Steve Novak (15 točk) se je izkazal s ključno trojko 36 sekund pred koncem, Lin pa je izsilil omenjene proste mete v zadnjih sekundah s svojim značilnim prodorom. 20 točkam je dodal še osem podaj in šest skokov. V drugem polčasu tekme v Minneapolisu je košarkar kitajsko-tajvanskih korenin ob katastrofalnem metu iz igre izgubil še štiri žoge.

"Bilo je grdo, bilo je živčno, bila je zmaga v gosteh, vsi so bili utrujeni," je tekmo opisal Lin. "To je lepota košarke. To je lepota našega časa. Nikoli se ne predamo," je še pesniško dodal košarkar, ki se je, nič čudnega, šolal na slovitem Harvardu. Pri volkovih je Kevin Love zbral 32 točk in 21 skokov, domači pa so v zadnjih sekundah zapravili dve veliki priložnosti za zmago. S prostima metoma Lovea in in polaganjem Rickyja Rubia (12 tč., 8 as.) so 39 sekund pred koncem vodili za tri točke, nato pa sta jim Love in Lin ukradla zmago. Prav Katalonec je na koncu zapravil dve žogi.

"Napravil sem dve ogromni napaki," se je s pepelom posul nekdanji košarkar Joventuta in Barcelone. "Iz tega se moram naučiti." Dvoboj dveh najbolj vročih organizatorjev igre v ligi je pritegnil za Minneapolis rekordno število gledalcev (20.232), največ po letu 2004. Prav Rubio je eden najzaslužnejših za povratek upanja domačinov v svoje Timberwolves, saj jih 21-letni Španec navdušuje s svojimi nesebičnimi podajami. Dvorana je bila razprodana že petič letos.

Tudi Lin je seveda odigral svojo vlogo. Ne samo, da je potolažil azijske navijače po upokojitvi Yaa Minga, s svojimi 89 točkami na svojih prvih treh tekmah kot član prve peterke je praktično rešil sezono Newyorčanom. Na četrti tekmi kot član prve peterke so simpatije segle tudi daleč izven velikega jabolka, saj mu je publika v Minneapolisu navdušeno ploskala že med predstavitvijo. Lin se jim je oddolžil z nekaj izjemnimi prodori in meti. "Samo njegove vodstvene sposobnosti, in vem, da je bil malce utrujen in ni mogel zaključevati na način, kot bi sicer, ampak njegove vodstvene sposobnosti na parketu so neprecenljive," je po tekmi modroval trener gostov Mike D'Antoni.

Liga NBA, rezultati:

Milwaukee Bucks : Orlando Magic 94:99
Udrih (Milwaukee) 8 točk, 3 skoki, 3 podaje in 2 izgubljeni žogi v 18 minutah.

Charlotte Bobcats : Los Angeles Clippers 86:111
Indiana Pacers : Denver Nuggets 109:113
Cleveland Cavaliers : Philadelphia 76ers 84:99
Minnesota Timberwolves : New York Knicks 98:100
New Jersey Nets : San Antonio Spurs 89:103
Dallas Mavericks
: Portland Trail Blazers 97:94
Sacramento Kings : Phoenix Suns 84:98
* - po dveh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.